Hem mama hem anne sütü alan bebekler

S

sorumvar22

Forum Okuru
Hem mama hem anne sütü alan bebekler
Hem anne sütü hem mama alan bebeklerde kaka sıkıntısı ne kadar mama almalı sizce fazla mı veriyorum.

Anne sütü yetersizse kızlar mama ile ilgili sorumu sormuştum ama arkadaşım biraz önce bana kakasında sıkıntılar oluyor kabızlık oluyor vs dedi acaba kızlar hem mama alıp hemde anne sütü ile beslenen kadınlar nelere dikkat emeliler. Ben Mama takviyesi yapacağım. Anne sütü ile mama birlikte verilir mi ne kadar vermeliyim kabız olmasın aslan oğlum tşk
 
Merhaba

Anne sütü yetmeyen bebeklere uzmanlar mama başlamalarını mutlaka önerirler anne sütü ile birlikte mama verilir mi tabii ki verilir. Mamaya yeni başlayacak anneler için şu önerilerde bulunabilirim. Öncelikle mama markasını belirlemede mutlaka iyi bir araştırma yapın mamanın güvenilir ve uzmanlar tarafından önerilen bir mama olmasına dikkat edin.

Anne sütü ile birlikte mamaya başladığınızda bebeğinizin kaç aylık olduğu önemlidir Çünkü 2 aylık bebekle 6 aylık bebek aynı mama miktarını tüketmezler doğal olarak 6 aylık bebek 2 aylık bebekten daha fazla mama alacaktır. Anne sütü ile birlikte mama veriyorsanız mamaya başladığınız ilk haftalarda bebeğiniz de mama markasına bağlı olarak kabızlık da olabilir . Hemen endişeye kapılmayın bunun için mama içerisine yine doktorun tavsiyesi ile probiyotik damla damlatırsanız hem bebeğinizin kabızlık sorunu çözmüş olursunuz hem de bağırsak florasını düzenlemiş ve bağışıklık sistemini güçlendirirmiş olursunuz. Yalnız eczaneden alacağınız probiyotik damlanın mutlaka doktorunuz tarafından önerilmesi gerekir.

Bebeğinize anne sütü veriyorsanız anne sütü verdikten sonra sizde süt kalmadığı zamanlarda mama vermeniz gerekir sütünüz olduğu halde mama vermeyin önce emzirin yeterli gelmez ise mama ile takviye edin. Öncelik her zaman anne sütüdür sütünüz göğsünüzde olmadığı zamanlarda bebeğiniz aç ise o zaman mamaya yönelebilirsiniz . Bebeğinizi bu düzen içerisinde beslerseniz bebeğiniz de rahat edecektir.
 
Geri
Üst