her türlü cilde göre evde yapilabilecek maskelerrr

nisan

Yeni Üye
Üye
her türlü cilde göre evde yapilabilecek maskelerrr
soda maskesi elma sirkesi tonik tonik yapımı elma sirkesi ve soda ve
Maske uygulamanın püf noktaları

*makyajınızı bütünüyle temizleyin.

*Saçınıza bant takın.

*Yüz kaslarınızı çeşitli hareketlerle gevşetin.

*Yüzünüzü birkaç dakika kaynatmış olduğunuz su buharına tutun. Böylece gözenekleriniz açılır ve yapacağınız maske daha derine nüfuz eder.

*Maskeyi göz ve dudaklarınız hariç tüm yüzünüze uygulayın.

*Maskeyi temizleyene kadar yüzünüzdeki kasları hareket ettirmemeye çalışın.

*Maskenizi uygulamadan hemen önce hazırlayın.

YAĞLI CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

Cildiniz yağlıysa ve bu da parlamalara ve her gün yeni sivilceler oluyorsa imdadınıza limon yetişebilir.2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre haline getirin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

NORMAL CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

Orta boy bir patatesi ezip bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı badem yağı ile karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın.20 dakika kadar bekledikten sonra maden suyuyla durulayın.

KARMA CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

Bir çay bardağı bal, bir çay kaşığı gliserin ve bir çay bardağı soya ununu karıştırıp temiz cilde uygulayın. En az 20 dakika beklettikten sonra temizleyin.

KURU CİLTLER İÇİN EVDE MASKE YAPIMI

1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı, 1 kaşık bal ve 1 kaşık sütü karıştırıp temiz cilde sürün. 20 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

YORGUN CİLDE EV YAPIMI MASKE

Çalıştığınız ortamda yoğun hava kirliliği söz konusu ise ya da sigara tiryakisi iseniz bu durumdan en çok etkilenecek yerlerden biri cildinizdir. Muzun içeriğindeki yorgunluk giderici etkiler cildi dinlendirerek tazeler ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar. 1muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

AKNELİ CİLDE EV YAPIMI MASKE

Bir portakalın kabuğunu önce rendeleyin. Sonra kabukları havanda ezerek krem haline getirin. Üzerine bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyip sivilcelere sürün. En az 20 dakika bekletin. Ancak akne tedavisinde en önemli nokta , sivilcelerinizle oynamamalısınız.

TONİK YAPIMI

Cildi sıkılaştırmak için tonik tapmak için 1fincan soda, yarım fincan gül suyu, yarım fincan elma sirkesi ve 2 çorba kaşığı gliserini iyice karıştırın. Spreyli şişeye koyup cildinize püskürtün. Buzdolabında saklayacağınız toniği 1 hafta kullanabilirsiniz.

EVDE MAKYAJ TEMİZLEYİCİ YAPIMI

500 gram sütte rendelenmiş bir yeşil elmayı kaynatın. Karışımı bir bez yardımıyla süzdükten sonra 1 çorba kaşığı badem yağı ekleyin. Makyajınızı ve cildinizi her gün bu sıvıyla temizleyebilirsiniz. Gece yatmadan en az 2 saat önce mutlaka makyajınızı temizleyip cildinize uygun kremi uygulayın


alintidir
 
Geri
Üst