Herkes 'Örümcek Adam' Olabilecek

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Herkes 'Örümcek Adam' Olabilecek
İtalyan bilimadamları, insanların yakın gelecekte ünlü çizgi roman kahramanı Örümcek Adam gibi duvarlara tırmanması ve çatılardan aşağı sarkabilmesine olanak tanıyabilecek bir teknoloji geliştirdiklerini açıkladı.

İtalya’nın Torino kentindeki Politeknik Üniversitesi’nden bilimadamlarının yaptığı çalışmada, örümcek ve kertenkelelerin dik yüzeylere nasıl tutunduğu üzerinden yola çıkıldı.

Hem kertenkeleler, hem de örümceklerin dik yüzeylere tutunmasını ayaklarındaki küçük kıllar sağlıyor.Bu milyarlarca küçük kılın sağladığı yapışkanlık sayesinde kertenkeleler duvarlara tırmanıp, cilalı cam yüzeylerden bile aşağı doğru sarkabiliyor.

Araştırmacılar, aynı yolla yetişkin bir insanın vücut ağırlığının desteklenmesi için gereken yapışkanlık düzeyinin nasıl yaratılabileceği üzerine çalıştı. Fizik Dergisi’nde yayınlanan çalışmada kertenkelelerdeki kılların yerine, ’karbon nanotüpleri’ adı verilen içleri oyuk, küçük malzemenin kullanılabileceği belirtildi. Bu malzemelerle kaplı ayakkabı ya da eldivenler sayesinde insanların bir gün örümcek adam gibi, birinden diğerine atlayarak gökdelenler arasında dolaşabileceği kaydedildi.

Kaynak
 
Ce: Herkes 'Örümcek Adam' Olabilecek

aman tanrım... çocuklar duymasın bunu benim oğlan hiç duymasın hatta :whistle:
 
Geri
Üst