Hibeş (Antalya yoresel meze)
hibeş yöresel mezeler
İlk defa ismini duyduğum değişik bir lezzet.. denemeye değer diye düşünüyorum...
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Yapılışı;
Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Afiyet olsun
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Yapılışı;
Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Afiyet olsun