Hiç Ispanaklı Pasta Denediniz mi ?

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Hiç Ispanaklı Pasta Denediniz mi ?
ıspanaklı pasta ıspanaklı pasta video
Evet yanlış duymadınız Ispanağın ta kendisinden yapılan bir pasta türü.. bence sizde deneyin merak uyandırın :)

ISPANAKLI YEŞİL PASTA
ispanakli yesil pasta-1b5.jpg

Pasta İçin Malzemeler

500 gram ıspanak
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
1 paket şeftalili puding
1 su bardağı süt
Pasta kreması için
1 su bardağı süt
1 kutu toz kremşanti
1 paket labne peyniri


ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Ispanağı temizleyip doğrayın. Haşlayıp soğutun.Suyunu sıkıp püre yapın. Şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın. Zeytinyağı, ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamuru dikdörtgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırın ayarını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Pudingi paket üzerindeki tarife göre 1 bardak sütle pişirin. Krema için, kremşantiyi sütle çırpıp peyniri ekleyin. Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletin. Kekin dört kenarından bir santimlik parçalar kesip elinizle ufalayın. Keki enine ortadan ikiye kesin ve kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtün. Hazırladığınız pudingi alt kek üzerine sürüp diğer kek ile kapatın. Kalan krema ile pasta üzerini ve kenarlarını kaplayıp ufalanmış kek parçalarını serpin. Servis yapın.
 
Ben ilk 6 yıl önce ıspanaklı pastayı yedim :D:DAnnem Maşallah çok maharetli ben ona pek çekmemişim:D:DSağolsun sürekli yapar ve en sevdiğim pastalardan biri :) paylaşım için teşekkürler canım
 
Ben geçenlerde bir restaurantta yedim özel bir davette özel yaptırılmış . Ogüne kadar valla hiç te duymamıştım. Neyse geç oldu ama öğrendim :) denicem bu pastayı becerebilirsem.
 
Ben geçenlerde bir restaurantta yedim özel bir davette özel yaptırılmış . Ogüne kadar valla hiç te duymamıştım. Neyse geç oldu ama öğrendim :) denicem bu pastayı becerebilirsem.

Canım gerçekten lezetti tartışılmaz bir tat..Sana önerim ıspanağı çiğ haliyle rondodan geçirirsen yani haşlamadan hamura katarsan farklı güzel bir tat ortaya çıkıyor.Ben her iki şekliylede seviyorum.Birde kremşantiye peynir eklemene gerek yok sade krem şantite kullanabilirsin içine kremada koyabilirsin afiyet olsun;)
 
Geri
Üst