Hıçkırığı durduran alet

M

Misafir

Forum Okuru
Hıçkırığı durduran alet
Hıçkırığı durduran alet
113605hickirikaletibuyuk.jpg



Hıçkırığı durduran alet


Suyla dolu bir metal kap ve iki elektrod üreticisinden oluşan Hıçkırık Tedavisi Aleti, vagus ve frenik sinirlerini uyararak hıçkırığa son verdiriyor.

Hıçkırığı durdurmanın garip olmayan bir yolu var mı? Bazı insanlar kağıt torbalar içine nefes alıp veriyor, bazıları korkutma işlemlerine girişiyor, bazıları limonlu su içiyor, bazıları ise başları öne eğik bir şekilde su içmeye çalışıyor. Hıçkırık devam ettikçe denenen yöntemler de aşırıya kaçıyor.

Hıçkırık Tedavisi Aleti’nin (Device for the Treatment of Hiccups) muciti Philip Charles Ehlinger, Jr’a göre, 48 saatten az süren hıçkırıklara ‘hıçkırık nöbeti’; 48 saatten uzun sürenlere ‘devamlı’; bir aydan uzun sürenlere ise ‘çetin’ deniyor.

Bir aydan uzun süren hıçkırık! Bu noktadan sonra insanlar kusma, dillerini çekme veya göz yuvarlağına baskı uygulama gibi yöntemlere başvurabiliyor.

ÇALIŞMA ŞEKLİ

Hıçkırık Tedavisi Aleti, bir metal kap ve iki elektrod üreticisinden oluşuyor. Elektrod üreticilerinden biri kişinin yanağıyla, diğeri ise şakaklarıyla temas ediyor. Kap suyla dolu olduğundan, kişi suyu içtiğinde elektrik devresi oluşuyor. Böylece vagus siniri ve frenik sinir uyarılarak hıçkırık 'güvenilir bir biçimde' sonlandırılıyor.
 
Geri
Üst