Hıdırellez gecesi edilecek dua gelenekler neler yapılmalı ?

M

mrklıym

Forum Okuru
Hıdırellez gecesi edilecek dua gelenekler neler yapılmalı ?
Hıdırellez gecesi edilecek dua gelenekler neler yapılmalı ? Kızlar selamlar ben hıdırellez günü ne yapacağını tam olarak bilmeyenlerdenim. Bu gece gerçekten var mı yoksa hurafe mi ?= Bu gecede hangi dualar edilmeli ? Geleneklerimizde neler var bana neler tavsiye ediyorsunuz daha doğrusu bilmeyenlere ve merak edenlere ?

Birde hırırellezin islamdaki yeri hakkında bilgi nedir bu tür şeylere inanmalı mıyız ? Teşekkür ediyorum.
 
Merhabalar Bununla ilgili sitemizde açılmış bir çok konu bulunmakta bu konuların linklerini sizin için bir araya getiriyorum. Aşağıdaki konu başlıklarına tıklayarak bu konuları inceleyebilirsiniz Konunun islami olarak uygunluğu için ise sevgili İslami Yazar size gerekli açıklamayı ve cevabı verecektir diye düşünüyorum.

Dilerseniz HIDIRELLEZ BAŞLIKLI KONULARA BURADAN ulaşmanız mümkün bu linkte açılmış olan konulara bakabileceğiniz gibi bazı önemli başlıkları da aşağıdan sizlere veriyorum inceleyin :)
 
Hıdırellez varda bu sizin anladığınız boyutta değil. (Fetvaya göre ; Bahar mevsiminin başlangıcı olan Mayıs ayında kutlanan Hıdırellez, esasen iki Peygamberin buluşmasıyla meydana gelmiş ve günümüz kadar bir gelenek olarak bayram kabul edilmiştir.ancak bu günü bazı hurafe ve bidatlarla doldurmak doğru değildir.) Günümüzde tamamiyle batıllaştırılmış . Yok ev çizmek , gül ağacına bebek salıncağı yapmak, evlenmek için eşarp bağlamak,ateş üstünden atlamak vs vs. Bunlar tamamiyle batıl ve hurafedir. Bunlardan medet umulmaz.Batıl olan hiç bir şeyi dinimiz islam kabul etmez. (Arapçada yeşilin bir adı da (hazr) olduğundan çorak yerlerin yeşillendiğini gören halk buradan Hızır geçmiştir diyerek Hızır ismini meşhurlaştırmaya başlarlar.Hızırın aslında geçtiği yerleri yeşillendiren bir veli mi, yoksa ayrıca bir de peygamber mi olduğu konusunda net bir bilgi yoktur )
 
Geri
Üst