1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yarim kilo sogan yarim bardak yag
    4 cay kasigi toz kirmizi biber
    2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker
    2 dis sarimsak
    1 yesil dolma biber
    1 tutam tarcin(istege bagli)

    soganlari dilimleyin.yesil biberi ve sarimsaklari dograyin.orta ateste soganlari kizarana kadar yani kahverengilesene kadar kizartin.uzerine kirmizi biberi yesil biberi ve sarimsaklari ilave edip 3 dakika orta ateste pisirin.son olarak sirke seker ve tarcinini da ilave edip 2 dakika daha ama bu sefer dusuk isida pisirin.afiyet olsun.

    bu kolay ve ucuz yemek diger sebze yemekleri ile ya da firinlanmis tavuk ile garnitur olarak servis yapilabilir.

    orijin olarak hindistan mutfagina degil sri lanka mutfagina aittir.



     
Hindistan mutfağından baharatlı soğan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baharatlı Zeytin

    Baharatlı Zeytin

    zeytin baharati baharatli zeytin baharatı baharatlı baharat Malzemeler 250 gr salamura çiziksiz iri yeşil zeytin yarım çay kaşığı mercan köşk yarım tutam kekik 1 çay kaşığı taze biberiye 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı rezene tohumu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kıyılmış kırmızı acı biber 2 diş ezilmiş sarmısak üstlerini örtecek kadar zeytin yağ Yapilis Tarifi Her zeytin tanasini...
  2. Soğan

    Soğan

    Soğanı sadece görmek hayra, yemek ise şerre, gizli şeylerin açığa çıkmasına, Soğan mala, yeşil soğan meşakkatle kazanılan mala, Hastanın az soğan yemesi vefatına, çok yemesi iyileşmesine, Soğan soymak birine yaltaklık etmeye, Yolcunun soğan görmesi sıhhaat ve esenliğe, Sağanı köküyle birlikte çıkarmak akrabalardan gelecek sıkıntıya, Çok soğan, sağlıklı olmakla birlikte hüzne ve ayrılığa...
  3. Baharatlı gulaş...

    Baharatlı gulaş...

    Malzemeler 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan 80 gr Tereyağı veya Margarin 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber 1 Çorba Kaşığı Sirke 4-5 Diş Sarmısak 2 Defne Yaprağı 4 Olgun Domates 1 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Mercanköşk 1 Tutam Kimyon Tuz Yemeğin Tarifi 1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2) Tavada tereyağını...
  4. soğan

    soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri bilinen...
  5. Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

    Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

    Malzemeler: 2 yemek kaşığı eritilmis margarin 2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay Kaşığı hardal tohumu 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün) 1 tatlı kaşığı köri 1/2 çay kaşığı zerdaçal 2 diş sarımsak 300 ml. Domates suyu 2 adet limon suyu 120 ml. Sıcak su 1/2 çay kaşığı kişniş Tuz Yapilisi: Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz. Sarımsakları...

Sayfayı Paylaş