Hint mutfağı / Malpuri (Yogurtlu Meyve Kizartmasi)

Hint mutfağı / Malpuri (Yogurtlu Meyve Kizartmasi)
meyve kızartması

Malzemeler:

250 gr. bugday unu
100gr pudra sekeri
50 gr. toz seker
3/4 lt. yogurt
200gr. sut
200 gr cilek veya baska kirmizi meyve
1/2tatli kasigi kabartma tozu
kizartmak icin ghi



Yapilisi:

Un,pudra seker,kabartma tozu ve sut karistirilir.
Elde edilen hamurdan birer birer corba kasigi sicak ghi'ye akitilir.
4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir.
Atesten alinan Malpuriler suzulup sogutulur.
Bir canagin icinde yogurt,pudra sekeri ve ezilmis meyveler iyice karistirilir. Malpuriler bu karisimin icine atilir. 10 dak bekletildikten sonra servis yapilir.
 
Üst