Hint mutfağı / Puri

Hint mutfağı / Puri
Değişik ülkelerin yemeklerini ve kültürlerini seviyorsanız Hindistandan sizler için yine çok farklı ve lezzetli bir tarif daha.Yemeğimizin adı puri:D





Malzemeler:

250 gr.bugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi



Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir.
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur.
Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4 er cm. capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir.
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir.
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir.
 
Üst