hitlerin dinlediği plaklar

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
hitlerin dinlediği plaklar
Hitlerin en çok dinlediği plaklar Sovyet istihbarat subayının evinden çıktı.
Hitlerin en çok dinlediği plakların eski bir Sovyet istihbarat subayının tavan arasından çıktı. Plaklar Nazi liderin aşağıladığı Rus bestecilerin eserlerini ve Yahudi müzisyenlerin yorumlarını da gizli gizli dinlediğini gösteriyor...

Hitler’in müzik zevkine ait yeni ipuçları, Nazi diktatöre ait gramofon kayıtlarını evinde saklayan Sovyet istihbarat yüzbaşısı Lew Besymenski, ölümünün ardından ortaya çıktı. Yağmacılıkla suçlanmaktan korkan eski Sovyet subayı, Hitler’in bombalanan konutundan aldığı plakları hayatı boyunca bir sır olarak saklamış.

Kayıtların ortaya çıkışı, Rusları, “alt insanlar” olarak niteleyen ve “Kendi başına bir Yahudi kültürü yoktur ve hiç bir zaman Yahudi sanatı olmamıştır” diyen Hitler’in çok beğendiği Wagner’in yanısıra, Rus bestecilerin eserlerini yorumlayan Yahudi müzisyenleri de dinlediğini ortaya koydu.

Sovyet topçusunun bombardımanı altındaki Berlin’de Filarmoni Orkestrası’nın son bir konser verdiği ve dinleyicilerin bir kısmının konser sonrası siyanür haplarıyla intihar ettikleri, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve Üçüncü Reich döneminde müziğin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir kanıttı.
 
Geri
Üst