Hızlı Kilo Vermenin 10 Yolu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hızlı Kilo Vermenin 10 Yolu
Kızlar diyet yapıyorsunuz fakat bir türlü istediğiniz kiloya inemiyorsunuz o zaman hızlı kilo vermek istermisiniz...

Aşağıda hızlı kilo vermek için 10 öneri bulacaksınız. Bunlardan ikinci ve altıncı maddeleri sadece bir süre için uygulamalısınız. Çünkü normal şartlarda bu besinlerin tümüne birden ihtiyacınız var. Ancak bir süredir diyet yapıyorsanız ve kilo vermeniz yavaşlamışsa, ya da diyete hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, bu önerilerden yararlanabilirsiniz.

1200-kalori-diyet-9470.jpg



1. Kahvaltı da dahil olmak üzere ana öğünlerde mutlaka protein tüketin. Bunun anlamı sabahları küp küp peynirleri, öğlen çift posiyon dönerleri, akşam da el kadar etleri, götürmek değildir. Burada kasdedilen, çok abartmamak kaydiyle gün içinde alınan proteini öğünlere bölüp, her öğünde biraz protein tüketmektir.
2. Bir süre için buğday ve unlu mamüllerden uzak durun. Ve evet, bu, ekmek ve makarna için de geçerli. Ama yalnızca bir süre için. Çünkü enerji alabilmeniz için karbonhidrata kesinlikle ihtiyacınız var.
3. İşlenmemiş besinler tüketin. Yediklerinizin yüzde 90'ını, avlanmış, yakalanmış, toprakta yetişen, ya da ağaçtan koparılmış besinlerin oluşturması gerekmektedir.
4. Nişastayı günde bir porsiyona düşürün ve bu tek porsiyonu da akşam değil, gündüzki öğünlerden birinde yiyin. Bu gruba giren, yiyebileceğiniz en uygun besinler, yulaf ezmesi, tatlı patates ve fasulyedir.
5. Çok fazla meyva yemeyin. Günde en fazla 2 tane tüketin. Bunları da, az şeker ve bol lif içerenlerden seçin. Elma, armut, erik ve orman meyveleri uygun seçeneklerdir. Muz iyi bir seçenek değildir. Meyvaları tek başlarına, ya da bir parça peynir gibi hafif bir şeylerle tüketin. Meyve suyundan uzak durun. Normalde tüketilmesi önerilen miktar 2 porsiyondan fazladır. Bu nedenle bu öneriyi de sadece bir süre için uygulayın. Yoksa meyvalar hem zengin bir vitamin ve mineral deposudur, hem de vücudu toksinlerden temizlerler.
6. Süt ve süt ürünlerini bir süre için azaltın, ya da bunlardan gene bir süre için uzak durun. Özellikle de inek sütünden. İstisnalar: Makul miktarda peynir ve yoğurt yiyebilirsiniz. Ancak yoğurdun diyet olmayanını tercih edin. Çünkü diyet yoğurtta genellikle az yağ, ancak çok fazla şeker vardır.
7. Alkolü unutun. Alkolde bulunan kalori, boş kaloridir. Yani hiçbir fayda sağlamadığınız gibi, bir de fazladan kalori almış olursunuz.
8. Ayçiçek ya da mısır özü yağı gibi nebati yağlardan uzak durun. Süpermarketlerde satılan bu ürünler, genellikle çok fazla işlenmiştir ve ısıya maruz kaldıklarında çok çabuk okside olurlar. Bunlar yerine zeytinyağı kullanın.
9. Yediğiniz yağın türüne dikkat edin. Çünkü yediğiniz yağın türü, miktarından daha önemlidir. Bunlar içinde en kötüsü, kızarmış besinler, margarin ve içinde hidrojen nebati yağ bulunan örünlerdir. En iyi yağ ise, balıkta bulunan omega-3 ve keten tohumu yağıdır.
10. Her gün bol miktarda su için. En az 8 bardak, ya da daha fazla. İstisnasız her gün içmeyi unutmayın.
 
Geri
Üst