HP'den çevreci masaüstü bilgisayar

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
HP'den çevreci masaüstü bilgisayar
HP, şirketlerde güvenilirliği artıracak ve bilgisayarların çevreye etkisini azaltacak yeni bir çevreci masaüstü bilgisayar modelini duyurdu.

HP Compaq dc5800 kurumsal bilgisayar, güç ve esnekliğin yanı sıra bazı çevreci özelliklere de sahip bulunuyor. Böylece, EPEAT (Elektronik Ürünleri Çevre Açısından Değerlendirme Aracı) Altın kayıt ofisinin çevreye yönelik en sıkı taleplerini karşılıyor.
HP şu anda EPEAT Altın listesindeki ürünlerinin sayısı bakımından sektörün başını çekiyor. EPEAT, işletmelere, teknolojik ürünleri çevresel özelliklerine göre değerlendirme, karşılaştırma ve seçmede yardımcı oluyor. ABD Çevre Koruma Dairesi’nin son ENERGY STARTM enerji verimliliği taleplerini karşılamak, bu özelliklerden biri.
Enerjiyi daha verimli kullanan bilgisayarlar, işletmelere enerji maliyetlerinden tasarruf etmede ve kullandıkları teknolojilerin çevreye etkisini azaltmada yardımcı olurken, kurumsal ortama çok büyük etki yapabiliyor. Örneğin, IDC’nin son Go Green PC Power Play çalışmasında, ABD federal hükümetinin, 10 milyonu aşkın mevcut ENERGYSTAR 3.0 bilgisayarını yeni 4.0 standardına göre güncellerse, 82,4 milyon doların üzerinde tasarruf yapabileceği belirtiliyor. Bu, 1,3 milyon varilin üzerinde petrol tasarrufu anlamına geliyor. HP, az enerji tüketen bilgisayarların kullanılması durumunda federal hükümetin ne kadar tasarruf edebileceğine dair rakamların belirlenmesinde araştırmaya destek oldu.
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat, HP’nin çevreci tasarım yapma çabalarının uzun yıllara dayandığını, masaüstü ve diğer ürünler için sürekli olarak akıllı çözümler geliştirmeye odaklandıklarını ve bu köklü uzmanlığı her fırsatta kullandıklarını söylüyor. Ayvat, bu ürünlerin, işletmelere, yalnızca daha verimli çalışmaları konusunda değil, işletim maliyetlerini ve çevreye etkilerini azaltmada da yardımcı olduğunu belirtiyor.
İş performansını artırıyor

Yeni HP Compaq dc5800 kurumsal masaüstü bilgisayar, hem yeniden tasarlanmış küçük boyutlu PC, hem de microtower PC olarak kullanılabiliyor. Güvenilir bir teknoloji, verimlilik araçları ve güvenlik özellikleri sunuyor. Böylece, işlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine yardımcı oluyor. En yeni Intel Core 2 Duo işlemciler, önceden yüklenmiş Verdiem SURVEYOR uzaktan güç yönetimi yazılımı birimi ve 80PLUS Power Supply gibi enerji tasarrufu sağlayan özellikler içeriyor. Bu da maksimum enerji verimliliği sağlayarak, dc5800 müşterilerinin, PC’nin yararlı yaşam sürecini artırmak üzere işlemci ısısını ve enerji maliyetlerini azaltmalarına, ayrıca güç ve uyku ayarlarını daha etkin bir biçimde yönetmelerine yardımcı oluyor.

HP Compaq dc5800 kurumsal bilgisayar, BT yatırımlarının daha iyi korunmasını sağlamak için, ek yönetilebilirlik ve güvenlik özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Kullanılabilir özellikler arasında, tek bir entegre konsoldan istemci yönetim araçlarına erişim, en az 12 aylık ürün yaşam çevrimi, model ya da konfigürasyondan bağımsız olarak platform genelinde kullanılmak üzere tasarlanmış tek bir yazılım görünümü ve global kurumlarda tutarlı kullanım sağlamak üzere dünya çapında konfigürasyonlar yer alıyor.
dc5800 güvenlik seçenekleri arasında gömülü TPM 1.2 bulunuyor. Böylece, donanım tabanlı şifrelemeyle, geliştirilmiş veri koruma sağlandığı gibi sistem erişimi de sınırlanıyor. İsteğe bağlı HP ProtectTools güvenlik yazılımı, bir BT altyapısının ilk savunma hattını daha da geliştiriyor.
 
Ce: HP'den çevreci masaüstü bilgisayar

Enerji saving tasarımları gerçekten de çok önemli artık. Ellerine sağlık canım.
 
Geri
Üst