Hsg (rahim Filmi) Sonrasi Hamile Kalan varmı?

Uzman SühaN

Administrator
Hsg (rahim Filmi) Sonrasi Hamile Kalan varmı?
rahim filmi nedir,hsg nedir,rahim filmi çekip hamile kalanlar,rahim filmi sonrası hamile kalmak mümkünmü,rahim filmi çektikten sonra hamile kalma olasılığı nedir,rahim filmi hsg hakkında bilgiler

ra.jpg


Histerosalpingografi (HSG, ilaçlı rahim ve tüp filmi veya röntgeni) kısırlık tedavisi gören hastalarda rahim içerisinin şeklen değerlendirilmesi ve tüplerin açıklığının araştırılması amacıyla yapılan bir işlemdir.
HSG (rahim filmi) çekilmesi sonrasında hamile kalanlar:

Yapılan bir çok araştırma göstermiştir ki HSG yani ilaçlı rahim filmi çekilmesi sonrasında ilk 6 ayda gebelik oranı hiç HSG çekilmeyen hastalara göre fazladır. Burada bahsedilen oran artışı kısırlık ile ilgili bir ilaç tedavisi verilmemesine rağmen kendiliğinden oluşan gebeliklerle gözlenmiştir. Yani rahim filmi sadece tanısal amaçlı bir işlem değildir, bu şekilde infertil hastaların aynı zamanda tedavisine de yardım eden bir işlemdir. (tubal flushing) HSG sonrası gebelik oranında artış olmasının sebebi rahim ve tüplerin içerisine basınçla verilen sıvının tüplerdeki küçük tıkaçları açması, tüpleri gererek ufak yapışıklıkları açması, tüplerde antibakteriyel etki oluştırması olabilir.

Rahim filmi çekilirken rahim içerisine ince bir kateter yardımıyla ilaç verilir. Bu ilaç sıvı bir kontrast maddedir, yani röntgen filminde görülebilecek bir sıvıdır. Bu sıvı yağ bazlı veya sıvı bazlı üretilebilmektedir. Yukarıda bahsedilen gebelik şansını arttırıcı etkinin yağ bazlı sıvılarla çekilen HSG sonrasında daha fazla arttığı gösterilmiştir bazı çalışmalarda.
 
MERHABA BEN ÇARŞAMBA GÜNÜ HSG ÇEKTİRECEM HSG ÇEKTİRİP O AY HAMİLE KALAN VARMI LÜTFEN CEVAP YAZIN 4 YILDIR EVLİYİM ARTIK BEBİŞ OLSUN İSTİYORUM
 
iyi günler rahim filmi çekildim bu ay adet olmadım acaba hamile kalmış olabilirmiyim kasık ağrım var birde baş dönemem
 
Merhaba, makalede anlatıldığı gibi rahim filmi işlemi sonrası hamile kalmak mümkündür. Gebelik testi yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst