hünkarbeğendi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
hünkarbeğendi
ET MALZEMESI

bir avuc dolusu kucuk parcalara ayrilmis kuzu eti

1 su bardagi dolusu su

1 adet sogan

1 adet ince kiyilmis carliston biber

1 adet minicik dogranmis domates

1 kasik domates salcasi

tuz, karabiber,kirmizi biber

PATLICANLI PURESI ICIN

2 adet patlican

yarim liom suyu icine tuz konacak birazda icine su

3 yemek kasigi tereyag

2 yemek kasigi un

bir nescafe fincani sut

tuz

BEN AYRICA YANINA PATATES PURESIDE YAPTIM SONRA PATLICANLI PUREYI KARISTIRDIM.

YAPILISI

minik dogranmis kuzu etlerini buyuk bir tencere alin icine bir bardak suyu ekleyin orta ateste pismeye birakin. kaynarken ustunde olusan kopukleri bir kasik ile alin iyice.ara ara karistirin. su miktari azalinca icine sogani ekleyip 5 dk kadar ara ara karistirarak pisirin. uzerine domatesler, carliston biberi, domates salcasini ve baharati ekleyin kapagini kapatip gene ara ara karistirarak 15 dk kadar pisirin.suyunu arada bir kontrol edin az gorunurse bir cay bardagindan biraz az su ekleyebilirsiniz.

patlicanlari bir guzel kozleyin. kabuklarini soyun. limon suyu, tuz ve su olan kabin icinde bir sure bekletin.1-2 dk kadar. sonra cikarip suyunu sıkın. ince ince dograyin hatta iyice ezin.baska bir tencerede tereyagini ve unu karistirarak pisirin. daha sonra iyice ezdiginiz patlicanlarida ekleyin..karistirirken icine yavas yavas sutu ekleyin. besemal sounuz hazir. ben yanina ayni zamanda patates pureside yaptim. patlicanli besemal sosu vepatates puresini karistirdim. bu karisimi geniz bir tabaga ortasi bos kalacak sekilde yerlestirdim ortasinada et soteyi koydum.
 
Geri
Üst