1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    16.633
    Beğenilen Mesajlar:
    2.419
    Ödül Puanları:
    113

    Hurma dan yapılan çeşit çeşit tatlılar

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Besleyici ve doyurucu özelliklerinin yanın da sağlığımız açısından da sayısız yararları olan hurma ,iftar sofralarımızın olmazsa olmazı.O kadar vitamin ve minareli bünyesinde taşıyorki bir insanın sadece hurma ve su tüketerek yaşamını sürdürmesi mümkün.Yapılan araştırmalar hurmanın sayısız faydalarını gözler önüne seriyor.Hurmanın faydalarına daha önceki yazılarımızda değinmiştik.Zira konularımızı incelemdiyseniz şayet ;Ramazanın yıldızı hurmanın faydaları ve Çocuk sahibi olmak isteyenler hurma yesin adlı konularımza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

    Ramazan dolayısı ile pazarlarda marketlerde hurmanın bolluğunu yaşıyoruz.İftar sofralarını süsleyen tüketilmesi sünnet olan hurmanın birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri var.Malum iftar sonrası hepimizn canı tatlı istiyor .Hamur işi tatlılar havaların sıcak olmasından ötürü dokunabiliyor ve ayrıca kalorisi yüksek şerbetli tatlılar istenmeyen kilolara yol açabiliyor.Bizde düşündükki hem besleyici hemde vücut için sağlıklıvitamin,mineral barındırıan hurmadan tatlı menüleri sizlere sunalım.Her biri diğerinden leziz olan hurmadan tatlılarımızı sizlerle paylaşıyoruz.Sizinde hurmadan tatlı tarifleriniz var ise bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.Bu tariflerin için yumurtalı hurma da var .Sahurda bunu tüketerek gün boyu tokluk yaşayabilirsiniz.İşte daha önce duymadığınız pratik hurmalı tariflerimiz..



    < Konu Resmi..>







    Pratik Bir Tatlı: Tereyağlı Hurma Kavurması

    Bu tatlı yumuşak hurmalardan yapılır. Önce hurmanın çekirdekleri çıkarılır. Hurmalar bir tavaya konur yeteri kadar tereyağı ilave edilir. Tavada tereyağı hurmalara yedirilmek üzere 5-6 dakika karıştırılır. Koyu bir macun haline gelir. Sıcak olarak servis yapılır. Bu macun ekmekle yenirse daha leziz olur. Iyice olgunlaşmış taze hurma da bu tatlının yapımında kullanılabilir.


    Sütlü Hurma Tatlısı:
    Yukarıda verdiğimiz tarif hazır olunca çok az süt ilave edilerek biraz daha karıştırılır. Macun kıvamına getirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


    Yumurtalı Hurma Kavurması:
    Yine ilk tarifimizi hazırlıyoruz. Yani yumuşak ve çekirdeği çıkarılmış hurmalarımızı tereyağıyla kavurarak macun haline getiriyoruz; hazır olunca da üzerine ihtiyaca göre yumurta kırıp servis yapıyoruz.


    Hurma Kurabiyesi (Maamoul):
    Çekirdeklerini çıkardığımız yumuşak hurmaları tereyağında kavuruyoruz. Un kurabiyesi olarak hazırlanan kurabiye hamurumuzun içine biraz hurmadan koyarak kurabiyenin ağzını kapatıyoruz. Üzerini çatalla veya başka bir şeyle süsleyerek tepsiye dizilen kurabiyeleri fırında pişiriyoruz. Içi hurma ezmesi dolu kurabiyeye Araplar mamul derler. Kurabiye kalıpları varsa kalıba konarak muhtelif şekiller verilebilir.



    Susamlı veya Hindistan Cevizli Hurma Bilyeleri:

    Önce hurmalarımızın çekirdeklerini çıkarıyoruz. Sonra bu hurmaları ya makinede çekiyoruz veya havanda iyice eziyoruz. Macun haline gelen hurmalarımızı bilye haline getiriyoruz. Bu bilyeleri susam dolu tabağın içine batırıyoruz. Susam kavrulabilir, sade de olabilir. Hazırlanan bilyeler aynı zamanda Hindistan cevizine de batırılarak farklı bir tat elde edilebilir. Bu bilyelerin içine arzuya göre fındık fıstık da konabilir. Hurmadan daha başka tatlılar da yapılır. Hurmalı kek, hurmalı ekmek, hurmalı tost gibi. Piyasada hurmalı bisküvi çeşitleri de mevcuttur.


    Hurma Dolması Tatlısı

    Malzemeler
    24 adet Medine hurması
    1 kase lor peyniri
    2 çorba kaşığı toz şeker
    2 limon kabuğu rendesi
    24 adet kabuğu soyulmuş badem


    Başlangıç olarak bir süzgece peçete serip, lor peynirinin suyunu bırakması için serin bir yerde 2 saat dinlendirin. Hurmaların üzerini keskin bir bıçakla uzunlamasına çizip, çekirdeklerini çıkarın. Servis tabağına dizdiğiniz hurmaların içine, süzülmüş lor peyniri, rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri çırparak hazırladığınız kremayı doldurun. Hurmaların üzerini birer adet ayıklanmış badem ile süsleyip, servis yapın.
    Afiyet olsun.
    Kaynak:hurma.com


     
  2. Sevimli cadı

    Sevimli cadı Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.221
    Beğenilen Mesajlar:
    153
    Ödül Puanları:
    63
    Bir yakınımız hacdan hurma ezmesi getirmişti. Bende anneciğime verdim.Muhteşem bir kurabiye yaptı .Hurmanın faydası bir yana lezzeti bir yana .Severek tükettiğim besinlerden biri.
     
Hurma dan yapılan çeşit çeşit tatlılar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bayat ekmekten yapılan 20 çeşit yemek

    bayat ekmekten yapılan 20 çeşit yemek

    Arkadaşlar çoğumuz ekmekleri bayatlayınca maalesef çöpe atıyorus, dünyada o kadar aç varken israfı önleyelim 1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara Bayat ekmekler, çukur bir kaba...
  2. Çeşit çeşit elbise

    Çeşit çeşit elbise

    Benim gibi elbise tutkunu olan arkadaşlar işte bizlere yep yeni çok güzel elbiseler.Rank renk, desen desen ve çeşit çeşit elbiseler burda.
  3. Çeşit çeşit takılar

    Çeşit çeşit takılar

    Her bayanda takı düşkünlüğü mutlaka vardır kimi emitasyon sever kimi gümüş kimide altın, altın severler bunlar sizler için küpe kolye yüzük ne ararsanız var işte modeller♦♦♦...
  4. Tatlı elbise çeşitleri

    Tatlı elbise çeşitleri

    elbise çeşitleri Yaz aylarının vazgeçilmez kıyafetleri....
  5. Zeytinyağı İle Yapılan Maske Çeşitleri

    Zeytinyağı İle Yapılan Maske Çeşitleri

    zeytinyağı saç maskesi, zeytinyağı cilt maskesi, zeytinyağının faydaları Zeytinyağının sağlığa olduğu kadar cilt ve saç güzelliğine de inanılmaz derecede büyük faydaları vardır. Işıltılı saçlar için, cildi nemlendiren zeytinyağı maskeleri ve güzelliğiniz için gereken ve zeytinyağı ile yapılan maske çeşitleri ve faydaları sizlerle; Canlandırıcı Banyo : 15 ml. Zeytinyağı 4 ml. Eter Yağı...

Sayfayı Paylaş