hurmalı kek

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
hurmalı kek
hurmalı kek trabzon hurmalı kek trabzon tarifler
Hurmanın kekle mükemmel uyumu

Malzemeler
250 gr dogranmis hurma
300 ml kaynamis su
115 gr margarin
1 su bardagi (175gr) toz seker
3 adet yumurta
1 cay kasigi vanilya
2 su bardagi (225gr) un (ben aldigi kadar un koydum)
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karbonat

Sosu icin

1 kahve fincani + 1 yemek kasigi kahverengi seker
60 ml sut kremasi
50 gr margarin

YAPILISI
Hurmalari kucuk kucuk dograyin ve kaynar suyun icine koyup, 2-3 saat bekletin. Derin bir kabin icine margarin, toz seker ve vanilyayi koyup, 30 saniye cirpin. Yumurtalari tek tek kirip cirpmaya devam edin. Ayri bir kapta tarcin, karbonat ve unu iyice karistirin ve bu karisimi, yumurtali karisima ilave edip, hurmalarida suyuyla ekleyip, iyice harmanlayin. Kesinlikle kelepceli duz kalip kullanin ve kalibiniz teflon olsun veya icine yagli kagit serin. 180 derece firinda 1 saat pisirin. Sos malzemelerini buyukce bir cezveye koyup, 3 dakika kaynatin. Kek pisince, keki firindan cikartin ve firinin ayarini 80 dereceye dusurun, kaynayan sosu kekin uzerine, her tarafini kaplayacak sekilde dokup, tekrar firina verin ve 5 dakika daha pisirin. Kek soguduktan sonra kaliptan cikartip, dilimleyin ve hurma taneleriyle susleyip, servis yapin.


5cj5t3.jpg
 
Geri
Üst