Hz. İsa hakkında nasıl düşünmek icap eder?

  • Konbuyu başlatan İslami Yazar
  • Başlangıç tarihi
İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Hz. İsa hakkında nasıl düşünmek icap eder?
Hz. İsa Aleyhisselam Yahudiler tarafından çarhıma getilip Öldürüldüğünü söyleyen olduğu gibi hala yaşayıp göklerde olduğunu söyleyenler de vardır.



Hz isa.jpg



Bizlerin hangisine inanmamız icabeder?


Hz İsa Aleyhisselam Cenabı Hak tarafından gönderilmiş peygamberlerden biridir. Kuran'ı Kerim ve Hadisi Şeriflerde adı çokça zikredilmiş ve ondan söz edilmiştir. Yüce Allah Adem Aleyhisselam'ı anası Ve babasız yarattığı gibi, İsa peygamberi de Babasız olarak yaratmıştır. Sonra da haddini aşan İsrailoğulları'na doğru Yolu göstermesi için Peygamber olarak göndermiştir. Ancak İsrailoğulları her seferinde olduğu gibi bu davete de icabet etmemiş, Ve Hz. İsa'yı yalanlayarak Çağrısına karşı gelmişlerdir. Bununla da yetinmeyerek onu öldürmeye, böylece davetini ortadan kaldırmaya azmettiler. Ancak yüce Allah onu düşmanlarının şerrinden korudu; ve benzerini öldürdüler. Bu olay Kuran'ı kerim de te'vil götürmez bu gerçeği şu apaçık ifadesiyle ortaya koyarak şöyle demektedir; Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat öldürdükleri kendilerine, HZ. İsa'ya benzer gösterildi.

Hazreti İsa Yahudiler tarafından öldürüldü demek kesinlikle küfürdür. Bu müslümanların değil Hristiyanların görüşüdür.

Hristiyanların hazreti İsa ile ilgili görüşleri şöyledir. Hazreti İsa beytullehim adındaki yerde dünyaya gelmiş ve 30 yaşına gelinceye kadar Nasıra şehrinde İkametini sürdürmüştür. Daha sonra Allah melekütunu müjdeledi, böylece bir çok mucize gösterdi. Ancak hazreti İsa Romalı vali Platus zamanında çarhıma gerildi ve üçüncü günde tekrar dirildi.

Hz. İsa hala hayattadır Ve gökte yaşıyor sözüne gelince bu hususta şöyle denmektedir. Hz. İsa hala yaşıyor Ve Yahudiler onu öldürmek istediklerinde Allah onu göklere aldı ve o zamandan beridir meleklerin yaşayışına benzer bir hayat sürmektedir. Ahir zamanda tekrar dünyaya dönecek ve İslama göre ikinci dünya hayatını yaşayacaktır. Bu tür şeyleri insan garip karşılansa bile, Allah'ın kudretine isnadı halinde bunlar da zail olur. Melekleri binlerce yıl yaşatan, güneş, ay, yıldız ve daha bir sürü gezegeni yaratıldıklarından bugüne kadar gezdirip dolaştıran yüce Allah onu da böyle uzun bir süre yaşatabilir. Onu göklerde yaşatır, sonrada yere dünyaya iade edebilir. Bu onun kudretinin sonsuzluğu açısından çok kolay bir iştir.

Hz. İsa'nın hayatta olduğunu ifade eden hadislerden bir kaçını aşağıya aktaralım.

Ebu Hureyreden rivayet edilmiştir: Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor. Nefsim yedi kudretinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlunun hakem ve adil olarak aranıza inmesi yakındır. Haç'ı kıracak, domuzu öldürecek ve cizyeyi kaldıracak. O zaman mal çoğalacağından kimse onu alıp kabul etmez. Ve bir tek secde Dünya İle içindekilerden daha hayırlıdır. (Buhari-Müslim)

Yine Ebu Hureyreden rivayet edilir: Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: Meryem oğlu aranıza inler ve imamınız da sizden olursa Durumunuz nasıl olacaktır?

Bazı âlimlere göre de hazreti İsa öldürülmemiştir. Çünkü kuranı kerim açıkça öldürülmediğini beyan etmektedir. Ancak vefat etmiştir. Kuranıkerim Ali İmran 55. ayetinde şöyle buyuruyor: " Allah demiştir ki; Ey İsa ben seni öldüreceğim. Bana yükselteceğim. Seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları ta kıyamet gününe kadar inkar edenlerin üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz bana olacaktır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim.

Bu konuda daha geniş bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız bilgi için Meşhur Alim ve müfessir Fahreddini Razi'nin Tefsir el Kebir'ine bakabilirler. Selam Ve dua İle.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok merak ediyordum hz isa öldümü diye .Sorularımın yanıtını konunuz da buldum. Çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz hocam Allah razı olsun.
 
Geri
Üst