içli köfte

Hayalet

Üye
Üye
içli köfte
Malzemeleri : (4 Kişilik)
- 500 Gr Yağlı Kıyma
  • 200 Gr İnce Köftelik Bulgur
  • 250 Gr Yağsız Kıyma
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz İçi
  • 5 – 10 Bağ Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Karabiber, Pul biber, tuz karışımı
  • Sıvıyağ
Yapılışı;
İç Harcın Hazırlanışı:
  • İnce kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar bir miktar tuz atılarak yağda kavrulur. Üzerine 500 Gr orta yağlı kıyma koyularak kavurma işlemine devam edilir, soğutulur.
  • Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı doğranmış ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber konur. (İsteğe göre çedene İçi (Çam fıstığı) da ilave edilebilir.

Dış Köftesinin Hazırlanışı:
  • 500 Gr ince bulgur içerisine, 250 gr yağsız kıyma, tuz, soğan, irmik karıştırılarak et makinesine atılır. Çıkan karılışıma 1 yumurta akı ilave edilerek et makinesinde tekrar çekilir. Daha sonra köftenin durumuna göre az miktarda su ilave edilerek iyice yoğrulur.
  • Yoğrulan bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ıslatılmış avuç içerisinde işaret parmağı yardımıyla dolmalık biber gibi içi boş olacak şekilde inceltilir. (istenirse et makinelerinin içli köfte kalıpları kullanılabilir.)
  • İnceltilen içi boş köfteler bir ucundan kapatılarak içerisine içli köfte harcı koyulur, diğer ucu da kapatılır.
  • Tencereye su bırakılarak kaynatılır. İçerisine köfteler atılarak pişirilir.
  • Bu işlemden sonra soğutulan köfteler isteğe göre yağda kızartılarak tüketilebilir.



icli-kofte.jpg
 
Söylüyeyim kızlar kuzenim Burak çok güzel yapar.Dün ben de Burağa yaptırdım.En sevdiğim yemeklerden biridir içli köfte:)
 
Geri
Üst