İdrar Testinde Hamilelik Ne Zaman Belli Olur?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İdrar Testinde Hamilelik Ne Zaman Belli Olur?
İdrar Testinde Hamilelik Ne Zaman Belli Olur- Gebelik denilen olay erkek spermi kadının yumurtası ile buluşması ile oluşan mucize durumdur. Ama tabii her zaman dediğim gibi işin aslında bu kadar basit olmadığını da söylemek isterim. Kadın için yumurtlama olayı bebek sahibi olmanın dönüm noktasıdır. Bunun için hamile kalmak isteyen çiftler özellikle kadınlar adet başlangıç tarihlerinizi not tutmalısınız ki buna göre de yumurtlama gününü tespit edin. Yumurtlama günü dediğimiz şey her adet döneminde bir kez olan ve sadece 24 saat süren bir durum. Bu durumu tutturmak ta öyle çok kolay değil. Tek seferde bir kadının doğal yolları düşünürsek hamile kalma şansı %25 olarak bilinmektedir.

idrar testi.jpg


Yumurtlama ovulasyon olayı olmadan birkaç gün öncesinde belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Bu belirtilerden en çok görülenleri vajinal akıntının artması ve yoğunluğu. Vücut ısısındaki artışı da yumurtlama belirtilerinden sayabiliriz. Evet arkadaşlarım eğer yumurtlama ile daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz buradaki yazımızda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hamile kalmak isteyen kadınların özellikle eşleri ile organize hareket etmelerinde fayda var. Yani aslında evliliğin de bir kuralı budur değil mi? Her şeye beraber karar verebilmek esastır. Bu önemli kararda da eşinizin de sizin de ortak kararı olmalı. Bunun için birinci kuralın yumurtlama olduğunu söyledik. Yumurtlama günü diyelim ki siz 28 günde bir adet oluyorsanız muhtemel 14. gün yumurtlama gerçekleşir. Spermlerin de 3 gün 72 saat canlı kalabildiklerini artık biliyoruz. Bunun için hamile kalma olasılığı artırmak için ne yapıyoruz. Yumurtlama gününün 3 gün öncesi 3 gün sonrası da bizim için önemli. Çünkü siz yumurtlamadan 3 gün önce ilişkiye girdiyseniz zaten 3 gün canlı kalabilen spermler yumurta çatladığında onu kolaylıkla dölleyecektir. En sağlıklısı da aslında gün aşırı ilişkiye girmek. Bu sayede sperm kalitesi daha iyi duruma gelecektir. Doğal yoldan hamile kalmaya çalışıyorsanız önemli pozisyonlar hakkında bilgi alabileceğiniz bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Diyelim ki yumurtlama günü en kaliteli en hızlı sperm çatlayan yumurtayı dölledi. Bunun sonucunda döllenen yumurta yolculuğa çıkacaktır. Rahme yerleşmek için 7-8 gün zaman geçiyor. Bu zaman içinde zigot rahim içi tabakaya yerleştiği andan itibaren anne kanında b-hcg denilen hormon salgılanmaya başlar. Yani aslında adet olmadan çok öncesinden kanda beta hcg bakılsa sizin hamile olup olmadığınız ortaya çıkabilir. Bu beta hcg denilen hamilelik hormonu öncelikle kanda yayılmaya başlar. Yani hamileliğin olup olmadığı ilk önce kanda bilinebilir. Beta hcg kanda hızla ilerlerken değerlerini katlayarak artmaya da devam eder. Bu artış ta ki hamileliğinizin ortalarına kadar devam edecek ortalarından sonra artış duracaktır. İdrara daha geç geçecektir. Yani belki bunun için adet gününüzün geçmesini bekleyebilir ya da daha fazla da bekleyebilirsiniz. Çünkü idrar testleri genellikle yanıltıcı olabiliyor. Geç döllenme olabiliyor bu da aslında bunda büyük etkenlerden biri.

idrar testi ne zaman yapilmali.jpg


Dediğim gibi arkadaşlarım idrar testi yapmak isteyenlere seslenmek isterim ki biliyorum sabırsızlanabiliyor ve adet tarihinize henüz varken idrar testi yapmak isteyebiliyorsunuz. Ama bazı sonuçlar sizin için hayal kırıklığı olabilir. Belki de hamilelik oluştu ama idrar testi bir yanlış sonuçla sizde kötü etkiler oluşturabilir. Bunun için idrar testi için her zaman adetinizin gecikmesini bekleyiniz. Eğer ki adetiniz birkaç gün geçti ve idrar testinde ikinci çizgi silik çıktı bu hamile olabileceğinizin sinyallerini yakar. Ama kesin olarak öğrenmek için kanda beta hcg testi yaptırmalısınız. Tabii bu da kesin bir sonuç değildir. Kesin hamile olduğunuzu ultrason muayenesi belirleyecektir. Burada kesenin görülmesi çok önemlidir. Tabii kesenin boş olmaması embriyonun kese içinde oluşmuş olması önemli bir bulgudur kesin hamilelik için. Kimyasal gebelik için burayı boş gebelik için bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Boş gebelikte kimyasal ya da sış gebelikte de beta hcg değerleri yüksek çıkabilir bunun için bu bilgilere de sahip olmak isteyebilirsiniz.
 
Geri
Üst