ikiz bebek bekleyenler bunları mutlaka okuyun!

birtutamanne

Yeni Üye
Üye
ikiz bebek bekleyenler bunları mutlaka okuyun!
Çoğul gebelik

ikiz bebek gelişimi



selam kızlar
ikiz bebeklerin hem güzel hem kötü yanları var galiba
ama biz anne olarak kötü yanlarını bile güzelliklere çeviririz buna inanıyorum
birkaç tüyo sizinle paylaşmak istiyorum

•İkiz çocuklar sürekli bir hareket, zaman zaman kavga, gürültü demektir. Her zaman adil olmak mümkün değildir, kendinizi zorlamayın.


•Çocuklar arasında rekabet duyguları olacaktır. Bu duyguyu kullanarak onları eğitmeye çalışmayın. Kardeşler arası çatışmaya yol açabilirsiniz.


•Çocukları başkalarının önünde eleştirmek, yanlışlarını vurgulamak ve kıyaslamak gibi bir hataya düşmeyin.


•Mükemmel anne baba tutumu yoktur. Zaman zaman yanlış davranabilirsiniz ama asla suçluluk hissine kapılmayın.


•İkiz annelerinde genellikle iki çocukla aynı anda ilgilenemediği duygusu ve yetersiz kaldığı düşüncesi ortaya çıkar. Çocuk sayısından bağımsız olarak sadece olabildiği kadar onlarla vakit geçirmeye çalışın. Süre önemli değildir, önemli olan onlara vakit ayırmaktır.


•İkiz oldukları için birbirine benzer isimler koymak, aynı kıyafetleri giydirmek, aynı kurslara göndermek, aynı sınıfta eğitim almalarını sağlamak, maalesef çok doğru bir davranış değildir. Onların birey olarak farklı özellikler geliştireceklerini unutmayın.


İkiz anne babası olmak gerçekten son derece özel ve hoş bir durumdur, bütün zorluklarına rağmen. Yaşanılan zorlukları hayatın küçük ve geçici sürprizleri olarak değerlendirin ve olabildiğince tadını çıkarın.


Psikolog Serap Duygulu
ikizler-1be.jpg
 
Geri
Üst