ikiz çocuk yetiştirmek!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ikiz çocuk yetiştirmek!
ikiz çocuk yetiştirmek ikiz odaları çocuk yetiştirme çocuklar bebek yetiştirmek
İkizleri kesinlikle tek bir birey olarak düşünmemeli ve buna göre davranmamalıyız. Onların ayrı ayrı birer birey olduğunu kabul etmeli onlara da bunu kabul ettirmeliyiz. Bunun için temelde basit ancak bireyselleşmeye yardımcı olacak aşağıdaki bir kaç küçük ama çok önemli bireyselleştirme önerilerine dikkat etmeliyiz.
Onlara birbirini çağrıştımayan tamamen ayrı isimler verin
Onların kendi kıyafetleri olmasını sağlayın ve aynı giyimlerini mümkün olduğunca engelleyin. Eğer aynı şeylere sahipseler de ayrı günlerde giymelerini sağlayın.
Kıyafetlerini ayırın. Eşyalarını ayrı dolaplara yerleştirin böylece giysilerini kendileri seçmeye başladıklarında neyin kime ait olduğunu kolayca bilebilsinler.
Kendi oyuncakları olmasını sağlayın.Eğer herşey her ikisine de ait olursa bu onların birbirlerini ayrı düşünmelerini sağlar.
Onlara ‘ikizler’ demektense isimleri ile hitap edin ve diğerlerininde böyle yapmasını sağlayın.
Doğum günleri için iki ayrı küçük pasta hazırlayın ve doğumgünü şarkısını da iki kez söyleyin. Onlara ayrı hediyeler verin ve verdirin.
Evde babanın bir çocuk annenin de diğer çocuk ile ilgilenmesinden kaçının. İlginizi ve zamanınızı her ikisine eşit olarak bölmeye çalışın
Aynı çocuğu hep aynı aile büyüğüne bırakmaktan kaçının. Eğer bir müddet ikizlerden ayrı kalacaksanız onları ayrı ayrı aile büyüklerinin yanına bırakın. Böylece onlara ayrı yaşamaları konusunda deneyim kazandırın.
Ayrı zamanlarda her ikisini de tek olarak gezmeye ya da alışverişe götürün. Böylece onların tek başına ilgi görme ihtiyaçlarını karşılayın.
Ödül ve ceza konusunda kendinizi fazla adil olmaya zorlamayın. Birine kızdıysanız diğerine de kızmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin.
Bebekliklerinden itibaren ayrı ayrı albüm hazırlayarak herbirine verdiğiniz “özel” önemi pekiştirin. Büyüdüklerinde bu onlar için çok özel bir armağan olacaktır.
 
Geri
Üst