İkizler Burcu 2009 Eylül Ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
İkizler Burcu 2009 Eylül Ayı Yorumu
ikizler burcu eylül ayı ikizler burcu 2009 eylül ayı yorumu
Aşk ve İlişkiler

Sevgili İkizler, Yönetici gezegeniniz Merkürün Eylül ayında aşk evinizi ziyaret edişiyle, sizler için uyumlu bir ilişkinin temelinde iletişim olgusu önemli hale gelecektir. Sağlıklı şekilde düşüncelerinizi paylaştığınız, kafanızın içindekileri anlatarak rahatladığınız ve aynı şekilde karşınızdaki insanın da size anlatacaklarıyla huzur bulduğunuz, paylaşım konusunda eşit, hak ve özgürlükle hareket ettiğiniz kişiler ilgi çekici olacaktır. Farklı görüşleriniz olsa dahi, ortak bir nokta oluşturmanız mümkün hale geleceğinden, çatışmalardan uzak bir ilişkinin temelleri atmak kolay olacaktır. sizin gibi konuşmasını seven bir kişinin, dinlemeye gönüllü hale gelmesi gayet iyi bir gelişmedir. Karşınızdaki insan, daha bir şey söylemeden ne diyeceğini gayet iyi bilen iletişim ustaları olarak, bu dönemde popülerliğiniz yine yüksek olabilir. Bilgilenmek, öğrendiklerinizi sevdiğiniz kişiyle karşılıklı olarak konuşmak, bir olay veya kişi hakkında ortak bir nokta oluşturmak bu dönemin iyi etkileri olarak sayılabilir. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu, eğer beraberliğinizde bir problem oluşursa, sırf huzurunuz kaçmasın diye bunu umursamamazlık etmeyiniz, unutmayınız ki, halledilmeyen problemler sürekli şekilde kendisini hatırlatacak olaylara sebep olurlar.

10-17 Eylül tarihleri arasında, Jüpiterle olumlu açılar yapacak Merkür gezegeni sizlerin aşk hayatınızda, son derece geniş bir görüş açısına sahip olmanızı, kendinize olan güveninizin yükselmesi ile duygularınızı veya fikirlerinizi hoşgörülü, coşkulu ve pozitif bir şekilde ifade edeceğinizin göstergesidir. Bu dönemde sorunları konuşmak, fikirbirliğinde bulunmak ve biraraya gelebilmek açısından oldukça şanslısınız. İlişkisi olmayanlar ise, bu süreçte bir seyahat esnasında veya iletişim yoluyla yeni biriyle tanışabilirler. Yolculuklar açısından gayet uygun bir zamandır. Hareketli bir dönem oluşu nedeniyle girdiğiniz ortamlarda ilgi çekici bulunabilirsiniz. Sözel gücünüzdeki uyum ve huzur, zekanız, hareketliliğinizle kolaylıkla ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz.

19 Eylül tarihinden itibaren yönetici gezegeninizin Marsla yapacağı etkili görünümler, hem hareketli, hem yüksek tempolu günleri göstermekte. Bu süreçte eglence hayatı, aşk hayatınız ve kendinizi ifade gücünüz mükemmel derecede artacak, düşündüklerinizi hayata geçirebilecek enerjiyi bulacaksınız. Yine seyahatler gündeminizde olacak ve yine bu dönemde ilişkinizdeki iletişim problemleri ortadan kalkarak uyum duygusu içinde hareket etmeniz kolaylaşacaktır.

Eylül ayını aşk açısından şöyle bir toparlarsak, sizin de gördüğünüz gibi iletişim konusu ve birebir ilişkilerdeki uyum duygusunun artışını görmekteyiz. Yalnız bu dönemde Merkür gezegeninin Neptünle olan akıcı enerjisi konusunda olumlu veya olumsuz yönde sizi uyarmak isterim. Olumlu tarafı, duygularınızı gayet hoş bir anlatımla karşınızdaki kişiye hissettirmeniz, olumsuzluğu ise, abartıya kaçarak olur olmaz sözler vermeye yatkınlığınız. Eğer faydalı bir şekilde kullanılırsa bu enerji size, hayal gücü katabilir ve ilişkinizdeki romantizm olgusunu çoğaltabilir ve partnerinizle hoş ortamlar yaratma isteğiniz yükselebilir. Tam tersi durumda ise, bu konuşmaların temelinde bağlılık yoktur, en ufak bir sorunda kaçış eğilimi gösterebilir, verdiğiniz sözlerden dönebilirsiniz.

İş ve Kariyer

Sevgili İkizler, Mars gezegeninin geçtiğimiz aydan beri burcunuzda devam eden transiti, sizin dış imajınız bakımından oldukça etkiliydi. Bu enerji Eylül ayında da aynı şekilde sizlerin yanında. Geçtiğimiz ayki yorumlarınızda bahsettiğim gibi bu aktif enerjiden yararlanabilmek için herşeyden önce kafanızın içindeki fikirleri hayata geçirmek konusunda değişkenlikten uzak durmanız ve birden fazla işle uğraşarak dağılmamanız gerekmekte. Eylül ayı boyunca etkisini sürdürecek bu enerji geçtiğimiz aya oranla biraz daha farklı etkiler yaratabilir. Şimdi bunlara bir göz atalım.

Öncelikle, 7 Eylül tarihine kadarki süreçte Mars, bereket enerjisi ve genişleme imkanı sunan Jüpiterle bir karşıtlık oluşturacak. Bunu her iki yönüyle de size açıklamak istiyorum. Böylece bunların farkında olarak önlem alabilirsiniz. Olumlu anlamı : Hareketliliğin pozitif düşünceyle aynı anda eyleme dönüşmesi sonucu hem ilişkiler konusunda hem de diğer faaliyetlerinizde risk almaya açık oluşunuzdur. Sizler her zaman canlı ve iletişime açık insanlar olduğunuz için bu enerjiyi iş konusunda girişimcilik olarak kullanabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz ve bilgi konusundaki deneyimlerinizi dışı dünyada göstererek kendinize yeni hedefler saptayabilir veya var olan hedeflerinizle ilgili güç katabilirsiniz. İnsanlarla olan iyi ilişkilerde bulunarak, kendinizi gösterebilir, ne kadar zeki olduğunuzu yaptığınız işlerle ispat edebilirsiniz. Olumsuz anlamı : Kendinizi olduğunuzdan fazla göstererek aşırı güvenli duruşunuzla, hiçbir fikri kabul etmeyecek tarzda davranabilir, ilişkilerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Toplum içinde birebir ilginiz olan her konuda sorunlar çıkarabilir, gerek üstlerinizle gerekse beraberliğinizde isyankar tavırlarınızla bezginlik yaratabilirsiniz.

Mars gezegeninin 1-17 Eylül tarihleri arasındaki ikinci önemli açısı ise, mesleğinizle alakalı konularda son derece dikkatli olmanızı gerektirecek. Bu enerjinin etkilerinin başında, patron veya üst konumdaki kişilerle aranızda sözel olarak tatsızlıklar, sizin fikirlerinizle onlar arasındaki iletişim problemleri ve asi tavırlar göstererek mesleki alanda huzursuzluk çıkması sayılabilir. Haklarınızı savunmak konusunda oldukça etkili davranışlar gösterebilir, gerektiğinde patronlarınızla aranızda sırf bu yüzden huzursuzluklar oluşabilir. Bu süreçte, oldukça hareketli bir tempoya sahip olabilirsiniz, ama sizin özgürce hareket etmeniz onlar tarafından denetim altına alınabilir veya işyerinizdeki problemlerin artışı nedeniyle kendinizi gergin hissedebilirsiniz. Kriz anlamındaki gelişmeler nedeniyle, tam olarak bir rahatlık sağlanması zorlaşır. Sizin gibi oldukça zeki birinin engellenmeye kalkışılması veya olanaksızlıklar nedeniyle dar kalıplar içinde çalışmak durumunda kalması problem yaratabilir. Bu durumda yapmanız gereken, her ne olursa olsun çalışmalarınıza devam etmek, orijinal fikirlerinizi ılımlı bir şekilde ifade etmeye çalışmak ve sakin kalmaktır. Gerilimli durumlar karşısında ise bağlarınızdan kurtulmak ve hakkınızı savunurken oldukça sinirli tepkiler vermek zararlı olabilir. Bunun yerine sabırlı davranmaya çalışınız. Bu arada geleceğiniz açısından çok daha iyi şartlara sahip bir iş durumu oluşursa, doğal olarak o zaman tercihinizi yapabilir ve kendinizi en iyi şekilde ifade edecek bir meslek için girişimde bulunabilirsiniz. Bunun dışında düşünmeden iyice araştırmadan mevcut işinizi zora sokmaktan uzak durunuz. Çünkü bu etkiler altında sabırsızlık yükseleceği için, insan ister istemez yanlış bir şeyler yapabilir.

Yaşam Enerjiniz

Sevgili İkizler, 2 Eylül 2007 itibariyle yuva, aile ilişkileri ve iç dünyanızla birebir alakalı yaşam alanınıza girecek Satürn enerjisi sizlerin 29 Ekim 2009 tarihine kadar, güvenliğinizi ilgilendiren her alanda zorlanarak sizi yeniden yapılandırmak üzere dersler vermeye başlayacaktır. Sizler için bu dönem oldukça önemlidir. Güneşinizle zorlu bir açı oluşturarak, sizi sorumluluk almaya teşvik edecek bu enerji sayesinde artık yüzeysel düşünmek yerine, sorumluluklarınızı mutlaka kabul etmek durumunda kalabilirsiniz. Bilinçli istekleriniz ile yaşamın sorumlulukları arasındaki gerilim ister istemez sizin kendinizi düzenlemeniz yolundaki çok önemli bir mihenk taşıdır. Her zaman hareketli, hayatın keyifli yanlarını çıkarmaya çalışan, kararsızlıklar yaşayabilen ve sorumlulukları konusunda değişkenlik gösterebilen, ilgi alanları oldukça fazla kişi için bu durum ciddileşmek ve ağırbaşlı davranarak, geleceğinizi artık kurmanız yolundaki bir derstir. Tabi ki süreç uzundur, bu dönem yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlayacak, kimi aylarda oldukça zorlayacak ve siz olgunlaşmayı ve sorumluluk almayı başardıkça çok daha kolay geçecektir. Bu yaşam alanı kişinin en özel mahremiyet bölgesidir. Kimileriniz bu süreçte yuva kurmak anlamında girişimde bulunabilir, kimileriniz ailesinden ayrılarak yeni bir hayata yelken açabilir, kimileriniz ise yuvasındaki sarsıntılar karşısında çok daha olgun davranmak zorunda kalabilir. Buradaki dersin amacı, bugüne kadar kabullenmediğiniz, görmezden geldiğiniz herşeyi düşünmeniz için, dışardan gelen yoğun baskılardır. Siz bunlar karşısında ister istemez bir şeyler yapmak gereği duyacaksınız.

Toplum içindeki yerinizi ağırbaşlılık içinde kabullenecek, ev yaşamınızla ilgili düzenlemelerde bulunacak ve yuvanızı daha sağlam hale getirmek için çaba sarfedeceksiniz. Bu başka bir eve taşınarak veya eviniz içinde yeni bir değişime gitmek yoluyla gerçekleşebilir. Eğer ailenizle yaşıyorsanız yoğun baskılar karşısında sorumluluk almaya teşvik edilebilirsiniz, eğer bir ilişkiniz varsa, artık bir yuva kurmak gerektiğini düşünebilir veya kesinlikle bundan kaçmak için türlü bahaneler yaratabilirsiniz. Oysaki Satürn hemen yanıbaşınızda size sorumluluk aldırmak üzere beklemektedir. Öyle bir ruh hali yaşarsınız ki veya öyle durumlarla karşılaşırsınız ki, bir bakmışsınız aniden evinizi kurmuşsunuz. Kimi zaman da, uzun vadeli tüm istekleriniz için, belki işinizi belki de tümüyle mesleğinizi değiştirerek toplumsal açıdan konumunuzu belirleyebilirsiniz. Başka bir şehre taşınabilir, yeni bir yaşamın içinde yer alabilirsiniz.

Çocukluktan itibaren veya başka nedenlerle bilinçaltınızda oluşan, korkularınızla, ebeveynlerinizle olan ilişkinizle veya evli iseniz eşiniz kaynaklı oluşan tüm sorunlarınızla baş edebilmek için mutlaka kendinizi gözden geçirmeli, daha olgun ve ciddi düşünmeye başlamalı ve hayatınızı şekillendirmelisiniz. Duygular yerine her zaman mantığıyla hareket etmeye çalışan sizler, bu süreçte duygusal güvencenizi önemsemeye başlayabilir ve sevilip değer görmek isteğinizi karşılamak adına istekli olabilirsiniz. Bunların temelinde yatan en önemli sebep ise, kendinizi bir yere ait olma ihtiyacınızdır. Henüz küçük yaşta olanlar ise bu dönemde anne veya babalarıyla olan ilişkileri nedeniyle kendilerini baskı altında hissederek büyümeye zorlanabilirler veya öyle durumlar yaşanır ki, siz birdenbire büyümek zorunda kalabilirsiniz. Satürn bir öğretmen gibi etkiler yarattığı için, hayatın üzerinize geldiğini hissedersiniz ve aniden büyük bir baskı altında kalarak, kendinizi gözden geçirmeye başlarsınız.

Evli olanlar da bu süreçte eşleri ve yuvaları ile alakalı problemler yaşayarak, bu alanda kendilerini baskı altında hissedebilirler. Eşleri ile anlaşmazlıkların temelinde kabul edilmeyen sorumluluklar yatabilir. Kimilerinizin eşi başka bir şehirde çalışıyordur bu yüzden yuvanızda huzursuz olabilirsiniz, kimileriniz ise eşinizin iş sorunları nedeniyle yuvanızdaki ahenkten yoksun kalabilirsiniz. Bazılarınız eşiyle aralarındaki anlaşmazlıkların evlerinde probleme yol açtığını düşünebilir. Bu durumlarda yine yapmanız gereken ciddi bir şekilde düşünmek ve mantıklı, olgun kararlar alabilmektir. İsyan etmek, sabırsız davranmak veya bağları koparıp atmak çözüm değil, bilakis aynı şeylerin tekrar yaşanması anlamı taşır. Yapılması gereken olayların asıl kaynağına inerek sorunları çözümleyecek ortamı yaratmak, bilinçli düşünmek ve kendiniz açısından, yuvanız için en doğru kararı alabilmektir.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-5-8-9-13-14-22-23-24

Zayıf Enerjili Günler : 10-11-12-18-19-25-26

Ay Takviminiz : 3-4-5

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :18-19

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:

Aylık yorumları okurken, mutlaka yükselen burcunuzun da yorumlarını okuyunuz. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun Köşesinden bana ulaşabilirsiniz.

Sevgili İkizler siz değişken hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan iletişim yeteneğinizle çevrenizde popüler olabilirsiniz.

Mutlu ve başarılı bir Eylül ayı geçirmeniz dileğimle,
 
Geri
Üst