İkizlere nasıl hamile kalınır ?

Uzman SühaN

Administrator
İkizlere nasıl hamile kalınır ?
Ebeveyn olmak çok güzel bir duygudur. Çocuk sahibi olmak her çiftin hayalidir. Bazı çiftler bebeklerinin ikiz olmasını ister. İkiz bebeğe sahip olmak avantajlı olduğu gibi zorludur. Fakat bunlara rağmen yinede tek sefer de iki bebeğe sahip olmak isteyenler vardır. Peki ikiz gebeliği sağlamak mümkünmüdür ? İkiz bebek sahibi olmak için nasıl beslenmeli neler yapılmalıdır ? Merak edilen bu soruların cevabını makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

ikiz gebelik.jpg



İkiz Gebelik Olması İçin Bir Yöntem Var mı?


Doğurganlığı artırmak için tasarlanan ilaçlar, genellikle bir kadının yumurtalıklarında üretilen yumurta sayısını artırarak çalışır. Daha fazla yumurta üretilirse, birden fazla salınabilir ve döllenebilir. Bu aynı zamanda meydana gelirse ikiz veya birden fazla gebeliğe neden olabilir. Hem sizin hemde eşinizin ailesin de ikiz yada çoğul gebelik varsa sizin de ikiz bebek doğurma şansınız yüksektir. 30 yaşın üzerindeki kadınlar, özellikle de 30 ların sonlarında kadınlar, ikizler olma şansına sahiptir. Bunun nedeni, yumurtlama sırasında genç kadınlardan çok sayıda yumurta salma olasılığının daha yüksek olmasıdır.

ikizlerin olma şansını artıran faktörler
Aile içinde, özellikle de annenizin ikiz gebeliği varsa sizde ikiz doğurabilirsiniz.
Çoul gebelik yaşayan kadınların ikiz doğurma şansı zaten yüksektir.
Afrika kökenlilerin ikizleri olma şansı yüksektir
İkiz kadınların ikiz doğurma olasılığı yüksektir.
Uzun boylu olmak ikiz doğurma şansını artırır
IVF tedavisi ikiz gebeliğe neden olabilir.

ikiz.jpg




Aile geçmişi

İkizlere gebe kalma ihtimalinin yalnızca kadının genetiğin den (ailesinden ) geldiğini biliyor muydunuz ? Ailenizde ikizler olması durumunda ikiz gebeliğe sahip olabilirsiniz.Siz veya anneniz ikizseniz ikizlerin oranı yüksektir.

Yaş

Yaş, ikizlerin olması konusunda rol oynar. Yaşlandıkça, ikizlerin olma şansınız da o kadar yüksektir. ikiz gebelikler 30-40 lı kadınlarda çok daha yaygındır. Menopoz öncesi dönem boyunca östrojen seviyesinde bir artış olduğu söylenir. Östrojen daha sonra, çoklu yumurtaların salınmasını uyarır ve bu da ikizlerin olma ihtimalini nispeten arttırır.

Vücut Tipi (Yükseklik ve Ağırlık)

Araştırmacılar, boy ve kilonun ikizleri belirlediğini iddia ediyor.Evet, bu garip, ama daha uzun boylu kadınların daha kısa olanlardan daha olası ikiz doğurma şansı vardır.



Kalıtsal

Ailenizde ikizler olması durumunda, ikizleri ikiye ayırma şansınız iki katına çıkar. Anneniz veya ikizseniz, hiper-ovulasyon (ovulasyon evresi sırasında birden çok yumurta salınımı) daha yüksek olacak ve bu nedenle ikizlerin olma olasılığı da artacaktır.

Gebelik yaşı

Yaş, ikizlerin olması konusunda rol oynar. Yaşlandıkça, ikizlerin olma şansınız da o kadar yüksektir. Menopoz öncesi dönem boyunca östrojen seviyesinde bir artış olduğu söylenir. Östrojen daha sonra, çoklu yumurtaların salınmasını uyarır ve bu da ikizlerin olma ihtimalini nispeten arttırır. Doğurganlık araştırması, genç kadınlara kıyasla (35 yaşın üzerindeki) yaşlı kadınların kardeşçe ya da benzer olmayan ikizleri kazanma şansının arttığını göstermiştir.

gebe kalma yaşı.jpg



Birden Fazla Gebelik

Araştırmalar göstermiştir ki, daha önce bir çok gebelik geçmişi varsa ikizler olma şansınız artmaktadır.

Doğum Kontrol Haplarını Bırakın

Doğum Kontrol Haplarını bırakın. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı bastırır. Eğer doğum kontrol haplarını bırakırsanız yumurtalık fonksiyonu normalleştirir ve birden fazla yumurtlamaya sebep olur. Böylece ikiz doğurma şansınız yükselir.

Kısırlık tedavisi

Birden fazla çocuğa sahip olma ihtimalini artırabilen büyüklerden biri, IVF gibi doğurganlık tedavisine sahip olmaktır.Yumurtlamayı canlandıran doğurganlık tedavileri , ikizler, üçüzler veya daha yüksek katlı gebeliklere neden olabilir.

Emzirme

Emzirirken gebe kalan kadınların, ikizleri gebe olmayanlardan daha olasıdır. Emzirmenin doğurganlığı bastırabileceği ve gebeliği önleyebileceği doğrudur, özellikle bir bebeğin ilk altı ayı boyunca, bebek yalnızca anne sütüyle beslenirse. Bununla birlikte emzirirken ve ikizlerle hamile kalmanız mümkündür!

Diyet

Bazı çalışmalar, çok fazla süt tüketen kadınların ikizlere gebe kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Yeşil yapraklı sebzeler, istiridye, ekmek ve tohum(fındık, fıstık, kabak çekirdeği,kaju susam,hurma) gibi çinko bakımından zengin gıdalar sperm üretimini uyarır. Bu nedenle, birden fazla yumurta gübreleme olasılığını artırır. Bilim adamları, çinko oranının yüksek olduğu besinleri tüketmenin ikiz gebeliğe sebep olacağını belirtiyor. Süt ürünlerinden veya protein açısından zengin gıdalarda yüksek bir diyet gibi diğer beslenme alışkanlıklarını edinmenin ikizlere gebe kalma şansını artırdığını söylüyor. Yeni çalışma, aşırı miktarda folat alımı ile birlikte IVF tedavisi gören kadınların ikiz gebelğe sahip olduğunu belirtiyor.

diyet.jpg



Meyan kökü, testosteron ve östrojenin hormonal seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur, böylece tüm gebelik sürecini destekler. Bu tatlı ot, adet döngüsünü düzenler ve ovulasyonu sağlar. Meyan kökü şerbeti tüketerek ikizlere gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz. Keten tohumu yağı, kadınlarda doğurganlığı artırmak için büyük bir kabiliyete sahiptir ve ikiz gebeliğe neden olabilir.Hormonal üretimi ve adeti ayrıca düzenler. Maca kökü hem kadınlarda hem erkeklerde genel doğurganlığı artırır, böylece dolaylı olarak ikizler üretme şansını geliştirir.Yukarıda bahsettiğimiz gibi, tüm bunlar sadece ikizlerle hamile kalma girişimidir. % 100 ikizlere gebe kalmayı sağlamaz.
 
İkiz bebeğim olsun çok isterdim ama bakımı gerçekten zor. 2 eltimin ve en yakın arkadaşımın ikizleri var yaşadıkları zorlukları yakinen gördüm. Ama herşeye rağmen yinede ikiz bebişlerim olsun isterim. Tekrar hamile kalma gibi bir planım olduğun da verdiğiniz önerileri dikkate alııp uygulayacağım. İnşallah benimde ikiz bebişlerim olur. ikiz bebeğe hamile kalanlar sizinki nasıl oldu acaba ? Tedavi ilemi yoksa başka uyguladığınız yöntemler varmıydı ?
 
bende ikiz bebeğim olsun çok isterim. yaşım 38 evleneli 4 ay oldu. yaşımdan ötürü ikiz olsun istiyorum. 30 lu yaşların sonunda kadınların ikiz bebek doğurma şansı artıyormuş inşallah benimde olur . burda ikiz bebek olması için tüketilmesi gerekenleri mutlaka yapacağım
 
merhaba ;


1 senelik evliyim 7 aylık evliyken dış gebelik geçirdim sonrasında gebelik istedik ama olmadı hsg filmi çektirdim bir tüpüm tıkalı cıktı diğer tüpüm açık
ama yine olmuyor gebelik hormon testlerim normal allahım tez zamanda nasip eder tüm isteyenlere inşallah
bana tavsiyeleriniz nelerdir çok kafaya takıyorum
 
vallah nasıl kalınır bilmiyorum ama eşim ikiz kız kardeşim ikiz hamilelik
geçirdi bir yaşamada dayımın kızıda
öyle bir hamilelik geçirdi bir yaşamada eşimin yengesi iki doğurdu ikiside kız
eşimin teyzesinin gelinine ikiz doğurdu ikiside kız kızım ilk hamileginde üçüzdü ama yaşamadılar 3 aylık olunca kurdaş oldu yani anlıyacağınız bizde üçüz ve ikiz çok ;):p
 
Geri
Üst