İlginç Düğün Gelenekleri ( Pakistan Fas Kore Kore İskoç Macau düğünü )

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
İlginç Düğün Gelenekleri ( Pakistan Fas Kore Kore İskoç Macau düğünü )
ilginç düğünler kore düğünleri
Hepimiz biliriz melekler tüm ülkelerde benzersiz düğün gelenekleri vardır. Şimdi Pakistan Düğününden bahsetmek istiyorum. Düğün gelin bir kaç gün önce eline Pakistan tasarımları ile dekora edilmiş bir kına yakılarak başlatılır. Bu, kınanın, gelecekter bir aile olmak için iyi şans getirdiğine inanılır.

pakistan-45.jpg


Fas Düğünü
Faslı gelinler çok süslü ve şaşaylı montlar la birlikte bir çok takı giyerler, ve pakistan düğününde olduğu gibi eller inanılmaz güzellikte kınalarla şekillendirilir.
fas dugunu-137.jpg



İskoç Düğünü

Tartan ceket ve uzun çoraplı yünlü ekose kumaştan oluşturulmuş kilts giyer tüm erkekler. Yani bir nevi etekli olan bir tek siz değilsinizdir. Tüm erkekler kendilerine özel kıyafetler giyerler. Buyrun :)
iskoc dugunu-103.jpg


Çin Düğünü

Çinli kardeşlerimiz de olmazsa olmazlardan birtaneside geleneksel kırmızı vagon ile damat ve gelini düğünün olacağı yere, altlarında yine kırmızı bir halı ile getirlemeri. Bu hemen hemen tüm düğünlerinde gelenek arkadaşlarım. Takı merasimi gibi :)
cin dugunu-1fe.jpg


Meksika Düğünü

Meksikalı insanlar biz Türk'lere biraz benziyorlar mı ne arkadaşlarım. Nasıl diyecek olursanız şöyleki; gelin ve ailesi öncelikle kendi sokaklarında ( düğün günü ) bir düğün alayı yapıyorlar. Tıpkı bizim gibi :) ( Şehirlerde yaşayanlar hariç onlar çoktaaaaan asimile oldular bile )

meksika dugunu-b0.jpg



Uygur Düğünü


Gelin, evliliğinin bir gün öncesinde Uygur kıyafeti giyer ve düğüne davetli olan kişileri evin hanımı olarak karşılar ve onlara nefis bir akşam yemeği sunduktan sonraki düğün gününde batılı tarzda bir gelinlik giyer. Buda onların geleneği :)

uygun gelini-200.jpg


Malezya Düğünü

Düğün zamanında evlenen çiftler öncelikle çay töreni yaparlar. Damat ve gelin geleneksel olarak hazırlanmış çayı en yaşlı aile üyelerine getirirler ve böylece düğün başlamış olur.
malezya dugunu-105.jpg


Macau Düğünü

Oldukça geleneksel bir düğün macau düğünü. Portekizin sömürgesi olan Macau da gelinler normal gelinlik giyerken, nedimeler ise fransız tarzı hizmetçi kostümleri ile düğünü katılırlar, buda olsa olsa yeni bir geleneğin başlangıcından başka birşey değil.


macau dugunu-265.jpg



Peki Meleklerim şimdi siz hangi geleneğe göre evlenmek istiyorsunuz. İlginçler demi :)
 
ben düğün filan istemiyorum valla :) ilerde kimle evlenirsem artık direk evlenicem ailemede ben evlendim diye direk gelicem :) o yüzden böyle bir şeyler olcağını sanmıyorum :) seviyomu
 
birde türk düğünü gösterseydin sadminim bizim her yörenin ayrı bi düğün yapış tarzı oluyo köylerdede farklı oluyo yanee....

Türkiye'de yaşayan birisi olarak bu tür düğünleri çok gördüğümüzü düşünüyorum. Onun için düğünlerimizden örnekler sunmadım. Dünya düğünlerinin ilginç olanlarından verdim biraz :)
 
Geri
Üst