İlişki sonrası kasık ağrısı neden olur?

Uzman SühaN

Administrator
İlişki sonrası kasık ağrısı neden olur?
Kadınlarda yaşanan kasık ağrıları kimi zaman kadın hastalıkları ya da üreme organları ile ilgili olabileceği gibi kimi zaman vücutta bulunan başka rahatsızlıklardan da dolayı meydana gelebilmektedir. Kadınlarda özellikle ilişki sırasında hissedilen kasık ağrıları genel olarak mantar enfeksiyonu ya da vajinit yani vajinal iltihaplanma sebebiyle görülebilmektedir.

İlişki sırasında kasıktaki ağrının sebebi nedir? Diye düşünen kadınların öncelikle mantar enfeksiyonu ya da vajinal iltihaplanmadan şüphelenmeleri gerekmektedir. Eğer vajinal akıntınızın görünümü peynir kesiği gibi olmuşsa ve kötü bir koku duyuyorsanız, aynı zamanda kaşınmada meydana geliyorsa büyük ihtimalle bunun sebebi vajinal mantar enfeksiyonudur. Vajinal akıntınızın rengi sarı, yeşil ya da kahverengi ise böyle bir durumda vajinal iltihaplanmadan söz etmek mümkün olabilmektedir. Bu şikayetleriniz bulunuyorsa mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına görünmelisiniz.



i.jpg


Hekiminiz şikayetlerinizi dinledikten sonra vajinal muayene yapacak ve gerekli gördüğü takdirde detaylı tetkik ve inceleme isteyecektir. Kasığınızda meydana gelen ağrının sebebini tam olarak tespit ettikten sonra da uygun ilaç tedavisi ile şikayetlerinizden kurtulabileceksiniz. Eğer kasık ağrınız mantar ya da iltihaplanma sebebiyle meydana geliyorsa genellikle ağızdan ilaç kullanımı, krem ve fitil tedavisi uygulanacaktır.

Cinsel İlişki sırasında kasıktaki ağrının sebebi nedir diye düşünecek olursak tabii ki mantar ve enfeksiyon dışında idrar yollarınızda meydana gelen bir enfeksiyon da bu ağrılara sebep olabilmektedir. Aynı zamanda kadınlar yumurtlama dönemlerinde de hafif şiddetli bir kasık ağrısı hissetmektedirler. Adet öncesi dönemlerde de cinsel ilişki sırasında ağrı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bu dönemleri de göz önünde bulundurmalısınız.

İlişki Sırasında Kasık AğrısıCinsel ilişki sırasında kasıktaki ağrının sebebi nedir yazımıza devam edecek olursak kadınlarda bu ağrıya sebep olabilecek daha birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Yukarıda saydığımız durumlar kadınlar arasında en sık karşılaşılan kasık ağrısı sebepleri arasında yer almaktadır. Bu saydıklarımızın dışında yumurtalık kisti, myom, adenomyozis, rahim ve tüplerde meydana gelen enfeksiyonlarda kasık ağrısına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda bağırsaklarda meydana gelen problemler, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, hamilelik döneminde rahmin genişlemesine bağlı olarak kaslarda meydana gelen gerilme de cinsel ilişki sırasında kasık ağrılarına sebep olmaktadır. Ağrılarınızın kesin sebebini öğrenebilmek için mutlaka uzman bir hekime başvurmalı ve detaylı bir muayeneden geçmelisiniz. Hekiminiz şikayetlerinizi ve yaptığı muayeneyi göz önünde bulundurarak kesin teşhisinizi koyacak ve şikayetlerinizin azalması için gerekli tedaviye başlayacaktır. Gerekli olduğu takdirde ultrason ile görüntüleme ve PAP smear testi uygulayacaktır.
 
Merhaba, birliktelik sonrası kanama genelde rahim kaynaklı sorunlardan olmaktadır. Miyom,yara,kist vs ara kanamya neden olabilir. Aynı zamanda hormon bozukluğuda ara kanamaya sebep olmaktadır. Mutlaka jinekoloğa görünüp muayene olun. Vajinal muayene ve hormon tetkitleri ile durumunuz netlik kazanıcaktır.
 
Geri
Üst