İlişki Sonrası Spermin Dışarı Akması Hamileliğe Engel mi?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İlişki Sonrası Spermin Dışarı Akması Hamileliğe Engel mi?
İlişki Sonrası Spermin Dışarı Akması- Hamilelik ile ilgili en çok karşılaştığım durumlardan biridir diyebilirim ilişki sonrası sperm dışarı akması hamileliğe engel mi? Spermin dışarı akması kısırlık yapar mı? gibi sorular çokça sorulmakta. Şimdi gerçek ve doğru bilgilerle bu konuyu biraz aydınlatmaya çalışalım. Çoğu çift belki bilgileri olmadan bu konuda çok endişeye kapılır. Yani ilişki sonrası erkeğin vajinaya boşalması ile birlikte spermin dışarı akması konusunda endişe yaşanır. Özellikle eğer çiftler bebek çalışması içindeyse bu durum soru işaretleri oluşturabilir. Peki bu anlattığım durum gebeliğe engel olur mu?

hamile kalmak isteyenler.jpg


Her zaman söylediğim gibi eğer belli bir süre korunup korunmayı artık bıraktınız ve bebek istemeye karar verdiyseniz bu denemeler en fazla belki 6 ayı bulabilir. Yani korunmayı bıraktıktan sonra aslında kadının rahmi de kendini hamileliğe hazırlamaya başlar. Eğer bu durum 1 yılı geçerse bu durumda mutlaka doktora başvurmalısınız. Yani aslında bu durum çok uzadıysa kısırlık (infertilite) durumu olabilir. Bir an önce uzman bir kadın doğumcuya görünmekte fayda var. Yine eğer korunmayı bırakan çiftler doğal yoldan bebek yapım çalışmaları içindelerse burada püf noktası yumurtlama günü. Yumurtlama yani ovulasyon adet gören her kadında olabilen bir durum. 28 günde bir adet oluyorsanız 14. günde olgunlaşan yumurtalarınız çatlar eğer spermle birleşip döllenme olursa embriyo yani hamilelik oluşur eğer döllenmezse bu yumurtalardan biri yeni adet dönemi başında kanama yolu ile dışarı atılır. Aslında bu yumurtlama gününü takip ettiğiniz taktirde hamileliğe bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Eğer ilişki sırasında eşiniz boşaldığında bu bir süre sonra vajinadan dışarı akıyorsa çok normaldir. Bu konuda endişeye kapılmayın. Çünkü erkekte bir seferde milyonlarca sperm adedi atılır. Atılan bu spermlerden sadece birkaç tanesi rahim ağzını geçip tüplere doğru ilerler ve yine bunlardan da sadece biri çatlayan yumurtayı döller. Yani sizin gördüğünüz yarım avuç sperm de milyonlarca hücre bulunur. Bunun fazlası akarsa da endişe duymayın zaten çok hızlı ve ileri hareketli bir tanesi mutlaka yumurta ile buluşup onu dölleyecektir. Akanlar için ise üzülmeyin. Ama şunu yapabilirsiniz. İlişki sonrasında hiç kalkmadan ayaklar yukarıda duracak şekilde yatmak en azından 20 dakika yeterli olacaktır. Bu şekilde bu zaman diliminde zaten eğer yumurta çatlamış ise sperm hücreleri de onu bulup dölleyecektir.

iliski sonrasi disari akan sperm kisirlik yaparmi.jpg


Erkek spermini oluşturan maddelerin sadece %5 lik kısımı spermden oluşur. Bu %5 lik kısımda olsa bunun içinde bir seferde milyonlarcası vardır. Geri kalan %95 lik kısım ise sperm dışında olan maddelerden oluşur. Yani aslında sperm dışındakiler vajinadan ileri gidemezler. Bu akan kısımın da bir önemi yoktur. Ayrıca siz ilişkiden sonra kalkmadan 20 dakika 30 dakika bile yatsanız o sperm dışındaki kısım zaten dışarı akacaktır. Ayrıca bir de şöyle önemli bir bilgi vermek istiyorum ki bu ilişki sonrası spermlerin tüplere ilerleme hızı sadece 2 dakikadır. Yani 2 dakikada tüplere ilerleyebilen spermler hemen kalktığınızda bile çoktan tüplere varmış olur. Bu durum ne kısırlığa sebep olur ne de hamileliği de engellemez. Yine önemli bir konu da çiftlerin bu yumurtlama zamanından 3 gün önce 3 gün sonra ilişkiye gün aşırı devam etmeleri önemlidir. Bu önemli çünkü spermlerin 72 saat yani 3 gün canlı kalabilme özellikleri var. Ayrıca ilişkide boşalma anında erkeğin bir süre çekilmemesi spermlerin daha iyi tüplere ulaşması için önemli olabilir.
 
Merhabalar ben ben işimle cocuk istiyoruz ve Dr gttım folık asit verdi kullan dıe bir de ılıskı tarihleri verdi bana lakin eşimle birliktelik esnasında ilk bosalma dan sonra eşim devam ediyor bu devam etmesi gebelik sırkını duşürür mu devam edince bosaldı gı mıne geri geliyor sanki de
 
Geri
Üst