İlişkiden 1 Hafta Sonra Gebeliği Önleyici Neler Yapılabilir?

Uzman SühaN

Administrator
İlişkiden 1 Hafta Sonra Gebeliği Önleyici Neler Yapılabilir?
hamileliği önleyen ilaçlar,gebeliği önleyen ilaçlar,hamile kalmamak için ilaç,gebe kalmamak için ilaç,gebeliği önleyici ilaçlar hakkında bilgiler


hh.jpg




ilişkiden sonra 24 saat içinde alındığında hamileliği önleyen ertesi gün hapı Belçika’da reçetesiz olarak eczanelerde satışa sunuldu.

Önlem alınmadan girilen cinsel ilişkiden sonra kadınların hamile kalmasını önleyen hap, Belçika’da piyasaya sürüldü. Hükümetin kanun hükmündeki kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine eczanelerde reçetesiz olarak satışa sunulan hap, cinsel ilişkiden sonra 24 saat içinde alındığı takdirde, hamileliği önlüyor. Belçikalı Doktorlar Birliği, söz konusu hapın doktor kontrolü dışında satışa sunulmasının endişe verici olduğunu, ancak olayı “basite indirgemekten veya dramatize etmekten” kaçınmak gerektiğini açıkladı. Doktorlar, eczacıların hap sattıkları kadınları uyarmaları ve kürtajın etkileri hakkında bilgilendirmeleri gereği üzerinde durdular.

Doktorlar, kadınlara, kontrol dışında yüklü miktarda hormon satılmasının sakıncalarını anlatarak, ilacın olası yan etkilerine dikkat çektiler. Uzmanlar, “ertesi gün hapı”nın, piyasada reçeteli olarak satılan kürtaj hapı “RU486″dan farklı olduğunu belirttiler. “RU486″ hapları, hamile kalan kadınların çocuk düşürmelerini sağlarken, diğeri hamileliği önceden engelliyor.
İlişkiden 1 Hafta Sonra Gebeliği Önleyici Neler Yapılabilir?

geri çekme yöntemiyle girilen ilişkinin çok güvenilir olmadığını biliyoruz ancak 1 hafta sonra adet gecikmesi farkedildi. gebe kalmamak için bu ilişkiden sonraki 2 hafta içinde nasıl bir önlem alınabilir. gebelik testi bir hafta sonunda negatifi gösterdi. ilişki den kısa bi süre sonra adet görülmesi gerekirken 5-6 gün kdr gecikme oldu. önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.
Gebe Kalmayı Önleyici Metotlar

Birlikte mutlu bir ilişkiniz var. Ama şu an hamile kalmak da istemiyorsunuz. İşte, hamile kalmamak için uygulayabileceğiniz metodlar.GEBE KALMAYI ÖNLEYİCİ METOTLAR :

Gebe kalmayı önleyici metotlar arasında ağızdan alınan ve kontrseptiv denilen ilaçlar, vajinal yoldan kullanılan kontraseptiv fitiller, rahim içi araçları, diyaframlar, prezervatifler, takvim metodu ve kısırlaştırma operasyonları sıralanabilir.

RAHİM İÇİ METOTLARI NEDİR VE NASIL KULLANILIR? :

Bu araçlar uterus içine vajinal yoldan konulur, plastik, bakır ve gümüşten yapılmıştır. Halk arasında spiral olarak bilinir. Doktor tarafından anesteziye gerek kalmadan takılır. En uygun zaman kanamanın kesildiği, yani adetin 4-6. günleridir. Bu araçlar röntgende rahatlıkla görülebilir. Rahim içi araçların kanama, ağrı, iltihap, düşme gibi bazı yan etkileri vardır. Ancak ağızdan kullanılan haplardan daha tehlikesizdir.

TAKVİM METODU NEDİR, NASIL UYGULANIR? :

Bu metoda ritm yöntemi de denir. Kadının yumurtladığı dönemlerde cinsel birleşmeden uzak kalınır. Kadının adetinin başladığı günden itibaren sayıldığında 14. yada 15. günler yumurtalıkların karın boşluğuna yumurta bıraktığı günlerdir. Bu günlerden iki gün öncesi ve iki gün sonrası tehlikeli sayılabilir. Çünkü canlı kalabilen ovum (yumurta) ve sperm bu günlerde birbirlerini bulabilirler.

OVULASYON (YUMURTLAMA) GÜNÜ NASIL ANLAŞILIR? :

Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır. Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür. Bu metotta hesabı çok iyi yapmak gerekir. Bu yöntemle korunmak pek garantili değildir.

VAJİNAL YOLDAN KULLANILAN FİTİL VE TABLETLER NELERDİR, NASIL UYGULANIR? :

Gebeliği önleyici vajinal yoldan kullanılan fitil ve tabletler genel olarak Agen, Speton ve Lorophyn gibi isimlerle satılıyor. Bu ilaçların içinde spermi öldürecek ve hareketlerini engelleyecek kimyasal bileşikler vardır. Kullanılmalarında bir sakınca yoktur. Bu metotla yüzde 85 oranında bir korunma sağlanır.

DOĞUM KONTROL HAPLARI NELERDİR? :

Bu hapların içinde hormon cinsi ilaçlar bulunur. İlaçlar kadınlardaki yumurtlamayı hormonal yollardan geçici olarak durdurma şeklinde etki yapar. Kansızlık gibi yan tesirleri de vardır. Bazı kimselerde bulantı, kanama, meme ağrısı, adetten kesilme gibi şikayetler olabilir. Trombeflebit, astım, migren, diyabet, hipertansiyon, miyom, kalp yetmezliği, safra kesesi gibi şikayetleri olanların bu hapları kullanmaları tavsiye edilmez.
 
Geri
Üst