İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtisi olur

S

Seyma<><>

Forum Okuru
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtisi olur
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtisi olur kaç gün sonra hamilelik testin de çıkar

Merhaba

İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtisi olur kaç gün sonra hamilelik testinde çıkar bunu merak ettim yani dün ilişkiye girdi isek Hamile olup olmadığımı ne zaman anlayabilirim en erken hamile olduğumu ya da olmadığını ne zaman anlayabilirim ne zaman test yapmam gerekir ve hamilelik belirtileri kaç gün sonra ortaya çıkar.Ilk hamilelik belirtileri İlişkiden kaç gün sonra ortaya çıkar
 
Merhaba

Kadının hamile kalması aslında o kadar çok ihtimallerin biz araya gelerek oluşuyor ki adeta mucize denilebilir. ilişkiye girdiniz ilişkiye girdikten sonra rahminizde sperm mevcut. Spermler rahimde 5 gün yaşayabiliyorlar .

ilişkiye girer girmez varsayalım ki sizin de yumurta çatlatma günü yani yumurtanız yumurtalığınızdan ayrıldığı gün ve o gün ilişkiye girdin spermlerde o gün yumurtanızı dölledi. döllenmiş yumurta yaklaşık 2 günde rahim duvarına tutunma süreci var.

Bu süreçten sonra rahim duvarına tutulan yumurta vücutta Beta HCG hormonu salgılanmasına sebep oluyor yani siz ilişkiye girdikten 4 gün sonra Ortalama olarak en erken hamile kalma süreniz diyebilirim.

Ancak hamilelik belirtileri ilk 10 günde ortaya çıkmaz 10 gün sonra ortaya çıkar. Ama 4 günde- 5 günde hamile olup olmadığınızı test edebilirsiniz.

Hamilelik belirtilerinde kısaca sayacak olursa şunlardır;

adet gecikmesi

göğüslerde hassasiyet

meme uçlarında hassasiyet

mide bulantısı ve kusma

baş dönmesi ve bayılma

yorgunluk ve halsizlik

koku hassasiyeti

aşerme

sırt ve bel ağrısı ile birlikte Karın bölgesinde şişlik

yerleşme kanaması

meme uçlarının koyu bir renk alması

vücut sıcaklığının yükselmesi


Yukarıda saydığım bu belirtiler yaklaşık 9-10 gün sonra kendisini göstermeye başlar.
 
Geri
Üst