İlk kadın Hz Havva nasıl yaratıldı?

İ

İslami Yazar

Forum Okuru
İlk kadın Hz Havva nasıl yaratıldı?
İlk Kadın Hz. Havva nasıl yaratıldı?


Allah önce Hz. Adem'i cennette yarattı. Hz. Adem kendisiyle oturup konuşacak bir kimse ve kendisiyle sükunetle bulacağı bir eşi olmadan cennette gezip dolaşıyordu. Cenabı Hak ona bir uyku verdi ve Adem(a.s) babamız derin bir uykuya daldı .


havva validemiz.jpg



Yüce Allah (c.c.) ona Hz ademe bir acı vermeksizin sol eğe kemiklerinden birini alıp yerine et doldurdu. Bu eğe kemiğinden de Havva'yı yarattı. Hz Adem derin uykusundan uyandırıldı baktı başuncunda bir kadının oturduğunu gördü ve 'Bir kadın ha' dedi ve ona ' Sen kimsin nesin? Diye sordu. Hz Havva da ' Ben bir kadınım' dedi.


-Sen ne için yaratıldın? diye sorunca,


-Sen benimle sükunet bulasın diye yaratıldım diye cevap verdi.


Melekler Hz Adem'in ilminin derecesini anlamak için Hz. Havva'yı sordular Ve


-Bu nedir? Dediler. Adem (a.s.)


-Bu bir kadındır, dedi.


-ismi nedir, ne için yaratıldı? Dediler.


-Havvadır ve O benimle Sükunet bulsun, bende onunla sükunet bulayım diye, cevaplandırdı.


Hz Adem ile Hz Havva'nın Nikahı!


Allahü Teâlâ böylece Hz Havva'yı, Hz. Adem'e eş yaptı. Adem(a.s.) ile Havva validemiz'in nikahlarını Cebrail Melek kıymış, Mikail melek ile İsrafil melek de bu nikaha şahitlik yapmışlardır.


Hz Adem ile Hz Havva Cennetten nasıl çıkarıldı?



Hz. Adem ile Hz. Havva cennete yerleştiler. Allah ikisine de "cennette yiyin - için fakat şu ağaca yaklaşmayın" buyurdu.


Şeytan onlara yaklaşıp " Allah sizi cennette sonsuz kalmanızı istemiyor. Bundan dolayı O ağacın meyvesini size yasakladı. O meyveyi Eğer yerseniz cennette ebedi kalırsınız " diye Önce Havva'yı, onun vasıtasıyla da Adem'i kandırdı. Bir rivayete göre "Şayet bu ağacın meyvesinden yerseniz melekler gibi sizde uçabileceksiniz" diyerek kandırmıştır.


Ve şeytan onlara yasaklanan meyveyi yedirdi. Bunun üzerine Hz adem ve Hz havva cennetten dünyaya indirildiler.


Hz Adem ile Hz Havva'nın Buluşması!


Hz Âdem babamız Hindistan'da Serendip (Seylan) adasına, Hz. Havva anamız ise Cidde'ye indirildi. Hz. Âdem yaptığı bu işten dolayı çok ağladı be affedilmesi için Allah'a yalvardı. Allah tarafından tevbesi kabul edildi. Allah’ın bildirmesiyle Mekke istikametine doğru yola revan oldu. Hz. Havva anamız ile orada buluştular. Bütün insanlık işte bu iki insandan türeyip çoğalmışlardır.


Kadınlar, kadınlarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Kadın insan neslini doğurup büyüten yetiştiren muhterem bir varlıktır. Her kadın birinin kardeşi, anası, kızı ya da hanımıdır. Kadına layık olduğu değeri vermeli, kötü şeyleri reva görmemelidir. Allah’ın emaneti olan kadınlarımıza güler yüzlü ve şefkatli olalım. Bir erkeğin hayat arkadaşını üzmesi hor görmesi ahmaklığın alametidir. Kadının erkeğin üzerinde, erkeğinde kadının üzerinde hakları vardır. Lakin kadınlara göre erkekler bir derece üstünlüğe sahiptir.


Özetle, dinimiz islam kadına çok değer erkeğe ise sorumluluk vermiştir. Ey müslüman kardeşlerim! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden ve ikisinden çok sayıda erkek ve kadın meydana getiren Rabbinize hürmetsizlikten hayâ edin sakının.
 
Geri
Üst