İmdat :) Evleniyorum

Rafunzella

Yeni Üye
Üye
İmdat :) Evleniyorum
Merhaba Melekler:kiss: Ben aranıza yeni katıldım. Aslında daha önce de sizinleydim ama sadece okuyucu olarak artık üyeyim de:23:Ben nişanlandım, evliliğe doğru gidiyorum bu arada öğrenciyim hala. Annem babam bu konularda pek bilgili değil hatta bazen bana soruyorlar bazı şeyleri ama bende bilmiyorum aklıma siz geldiniz, tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi acaba? Çeyiz, şunu yaparsan evlenince rahat edersin gibi hazırlıklar merak ettiğim şeyler?
 
Merhaba , üyeliğiniz hayırlı olsun. Öncelikle belirteyim temel ihtiyaçlar kişiden kişiye değişebiliyor bu yüzden öneride bulunmak biraz zor. Bir evin eksiği hiç bir zaman bitmez. Size lazım olacakları alın.İkici aşamadakileri yavaş yavaş bütçenizi sarsmadan tamamlayabilirsiniz.Ailenizin evinde gördüğünüz kullandığınız çoğu şeyin sizin evinde de olması lazım. Taraktan iğneye, tabaktan,tencereye,nevresimden ,yastığa ,havludan küçük ev aletlerine diye başlarsam liste uzar gider. .Ben size bir çeyizde olması gerekenleri liste halinde sunucam. Şimdiden kolay gelsin .





Alınacaklar arasında kendinize göre bir öncelik listesi yapmanızı tavsiye ederim.

İlk aşamadakiler


Bulaşık Makinası
Fırın/Set Üstü
Yemek Takımı
Günlük Yemek Takımı
Kahvaltılıklar
Çatal-Bıçak Takımı
Tencere Takımları
Çay/Kahve ve Günlük Bardak Setleri
Demlik/çaydanlık


İkinci Aşamalar

Tost Makinası
Kahve Makinası
Türk kahvesi makinası
Baharat Seti
Saklama kapları
Mutfak Robotu
Rondo, mikser, el blendırı gibi mutfak aletleri
Mikro Dalga Fırın
Su ısıtıcısı
Fritöz
Fırın eldivenleri
Amerikan servisi/runner
Kek/pasta kalıpları
Oyacak ve açacaklar
Süzgeç, termos, limonluk yağdanlık, cezve
Şampanya, şarap, rakı bardağı gibi bardak setleri
Karaf/ sürahi
Naranciye sıkacağı
Borcamlar

Elektronik Eşyalar


Elektronik eşyalar arasında da en temel ihtiyaçlar ilk olarak alınmalı diyebilirim fakat burada temel ihtiyaçlar kişiden kişiye göre değişir. Mesela benim gibi balkonun yoksa kurutma makinası en az çamaşır makinası kadar temel ihtiyaca dönüşür. O nedenle bu listeyi ikiye ayırmadan yazıyorum.

Ütü
Çamaşır Makinası
Süpürge Makinası
Kurutma makinası
Fön, saç aletleri
Mini el süpürgesi/şarjlı süpürge


El Emekleri ve Ev Tekstili


El emeği ile hazırlanmış danteller
Tül ve perdeler
Mutfak, yatak odası, banyo, hol ve girişler için halı ve kilimler
Klozet takımı, banyo seti
Bornoz takımları
Büyük ve küçük havlular
Masa örtüsü özellikle leke tutmayan dertsiz
Battaniyeler,
Çeyiz nevresim takımları (misafir için)
Ütü masası
Dikiş seti
Baskül


Yatak odası, mutfak ve holler için avize, lamba ya da tavan aydınlatmaları

Yatak Odası Takımı

Çeyiz listesinde yatak odası, yatak takımından yatacağınız yatağa (takım ile birlikte değil ayrı alman gerekiyor) kadar o odada bulunması gereken her şey kıza ait. Hemen listeyi açıklıyorum

Dolap, çekmece, yatak takımı ve 2 adet komodinden oluşan yatak odası takımı
Yatak
Nevresimler
Yatak örtüsü
Halı
Perde
Yorgan ve yastıklar
Dolap askıları
 
Önce çoook teşekkür ederim sonra amanın :olmaz: demek istiyorum. Ben kendimce bir liste yapmıştım bayaa uzunca aslında ama eksikmiş çalışmadığım için büyük eşyaları alamam da en büyük girebileceğim yemek takımı vardı çeyiz seti şeklinde bir tane beğendim onu almayı düşünüyorum. Ufak ufak başlıyim diyorum özellikle el işlerine dantel bilmem kullanmam büyük ihtimalle onun yerine ne yapabilirim ki acep
 
Rica ederim.Listenizi kullanabileceklerinize göre yapın. Belirttiğim gibi eksikler hiç bitmiyor. Yavaş yavaş bütçenize göre evlenince eksiklerinizi tamamlarsınız.Size farz olan şeyleri almaya çalışın. Dantel yerine hazır dekoratif örtüler alabilirsiniz.
 
Aslında ben el yapımı bir şeyler olsun istiyorum çeyizimde aklıma yastık kılıfı örmek/işlemek geldi. Kullanışlı olur mu olmaz mı emin olamadım.
 
Bir de benim aslında yardıma ihtiyacım olan nokta bu listedekilerin nasıl kullanışlı olacağı konusunda kararsız kalıyorum. Mesela borcam bakıyordum geçenlerde şok markete gelmiş, şekli hoşuma gitti ama marketten almak olur mu diye kendi kendime bir gittim geldim almadım gibi şeyler işte :fear:
 
Geri
Üst