1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.355
    Beğenilen Mesajlar:
    824
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    İncir Reçeli Tarifi İncir Reçeli Nasıl Yapılır


    Kıslar yaz geldi meyveler çoğaldı kışa hazırlıklar başladı sayılır....Peki incir reçeli sevenler nasıl yapılır biliyor mu??Çok kolay Yapımını aşağıda sizlerle paylaşıyorum...Şimdiden kolay gelsin ...Kuru incirin faydalarını da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim..



    İncir Reçeli Tarifi


    < Konu Resmi..>



    malzemeler:

    120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
    1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
    1 litre su
    yarım limonun suyu


    hazırlanması
    :

    1. incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin. incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın. 5 dakika bekletin. iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün. tüm incirleri bu şekilde kaseden alın. incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın.

    2. incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın. kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün. (ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım. ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın.

    3. tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın. bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün. (tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)

    4. son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın. şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin. birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

    5. yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.


     
İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. incir reçeli!

    incir reçeli!

    incir reçeli Malzemeler: 120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr) 1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı) 1 litre su yarım limonun suyu Hazırlanması: 1. incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin. incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın. 5 dakika bekletin. iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün. tüm incirleri bu şekilde...
  2. İncir Reçeli

    İncir Reçeli

    incir reçeli filmi incir reçelindeki mekanlar Türk yapımı güzel bir romantik film... Değişik yüzleri sinemada seven herkese öneriyorum...Filmden bahsetmek istiyorum biraz; Vizyon Tarihi :11 Şubat 2011 Süresi :95 dak. Yönetmen :Aytaç Ağırlar...
  3. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  4. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  5. Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Havalar ısındı va yazın en güzel meyveleri tezgahları doldurdu.Yaz mevsimin en çok sevilen meyvelerinden biride çilek.Çileğin lezzetinin popülerliğini tüm dünya biliyor.Lezzetinin yanında sağlığa sayısız faydaları var.Çileğin kompostusu ,reçeli vazgeçilmez lezzetlerden bunların yanı sıra suyunu çıkararak harika bir içecek elde edebiliyorsunuz.Biz sizlere sabah kahvaltısının olmazsa olmazı...

Sayfayı Paylaş