İntiharın En Çok Olduğu Ülke...

T

TİTAN

Forum Okuru
İntiharın En Çok Olduğu Ülke...
intihar, en çok hangi ülkede ediliyor, sebepleri, nerede, nasıl, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


intihar-2a0.jpg



Sevgili melekler,
İntihar insanların kendi içlerinde çıkmaza girdikleri anda başvurdukları korkunç bir olaydır.O derece çözümsüz sanırlar ki problemlerini ne yazık ki bu kötü yola başvururlar.

Kötü bir gerçektir ki ülkemizde de intihar vakaları son 30 yılda %440 artmış.Bu korkunç bir rakam..Ancak dünyada bizden vahim olan ülkeler de varmış..Yazımızı okuyalım..

Toplumlar içinde bulunduklar kötü sosyal durumlardan anında etkilenir. Bireysel anlamda bu etkilenmeler travmayı doğurabilir. Bu davranış biçimi halk tarafından ve bağlı olduğu gruplar tarafından önlemez bir hal almaktadır. Sosyal çöküntülerin yanında ekonomik ve zihinsel çöküntülerde bazı olumsuzlukların anın da doğmasına neden olmaktadır.

Bu toplumsal karkagaşa içinde depresyona giren bireyler nazı dönemlerde intihara teşebbüs edebilir. Bunun sonucunda kişilerin bir çoğu yaşamını yitirirken bazıları ise uygulanan terapiler sonucunda eski olumlu olan sosyal yaşamına geri döner.

Bu sosyal yaşama dönemeyen ve hayatını kaybeden kişilerin sayısı dünyada her geçen gün artmaktadır. İntihar sayısı bazı toplumlarda tavan yaparken bazı toplumlarda ise sağduyu ve eğitimle çok az bir seviyeye indirilmiştir. Din ve eğitim kavramları bu noktada devreye girmektedir. Bu kavramlar kişilerin bu davranışları sergilememesine neden olan faktörlerdir.

Dünya üzerinde en çok intiharın olduğu ülke ise Litvanya’dır. Ülkede her 100000 kişiden yaklaşık 20 si intihardan ölmektedir. Yani ülkede trafik kazasından ölen kişi sayısı intihar eden kişi sayısından daha azdır. Bu oranın birbirine yakın olduğu başka bir ülke yoktur.
 
Geri
Üst