İslamın güzelliği

İ

İslami Yazar

Forum Okuru
İslamın güzelliği
Tüm dinler aynı mıdır? Hangisinin doğru olduğunu nasıl bileceğim? Neden İslam'ı seçmeliyim? Bu makale, diğer inanç ve dinlere kıyasla İslam'ın bazı güzelliklerini, faydalarını ve eşsiz yönlerini tartışmayı amaçlıyor. İslam, inanç ve eylem arasında doğru dengeyi sağlar; çünkü ikisi de istikrarlı bir yaşam için gereklidir. Tüm durum ve koşullar için rehberlik eder. İnsanın ruhsal, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış pratik ibadet eylemlerine sahip pratik bir dindir.



İslamın güzelliği.jpg



İslam, Ademin yaratılışından kıyamet gününe kadar, her zaman tüm insanlar için geçerli olan bir mesaja sahiptir. İslam, inancın açık delil üzerine kurulduğu bir dindir. İslam’ın güzellikleri, dinin bir parçası olan ve İslam'ı ön plana çıkaran şeylerdir. İslam insanlığın ebedi sorularına cevap verir. Nereden geldim Neden buradayım?


Kuranı - kerim


Kuran, Allah’ın görkemini ve Onun yaratılışının harikasını gösteren bir kitaptır; Aynı zamanda Onun Rahmeti ve Adaletinin bir kanıtıdır. Bu, bir tür tarih kitabı, hikaye kitabı veya bilimsel bir ders kitabı değildir, ancak bu türlerin hepsini ve daha fazlasını içerir. Kuran-ı Kerim, Allah'ın insanlığa en büyük armağanıdır, başka bir kitaba benzemez, çünkü hayatın gizemine verilen cevapları içermektedir.

Allah sevgisi

Bazı insanların Allah'la olan ilişkileri, emirleri yerine getirmek ve yasaklamaktan ibarettir; bu nedenle kimse cehenneme girmez. Tabii ki, Emirleri takip etmeli ve yasaklardan vazgeçmeliyiz, ancak bunun korku ve umudun ötesinde yapılması gerekir; Allah için sevgiden de yapılmalıdır.


İslam'ı birkaç temel değere sınırlamak zordur. Kısacası, İslam kapsamlı bir yaşam şeklidir ve hemen hemen her hayat meselesinden bahseder. İslam dünyanın en hızlı büyüyen dinidir. Gerçekten de, bu dünyadaki her beş kişiden biri Müslümandır.


Ne yazık ki, İslam en yanlış anlaşılan dindir. Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinde Çin'den Arjantin'e, Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar yaşıyorlar. En büyük Müslüman nüfusa sahip ülke Endonezya’dır. Müslümanlar, ilk Peygamber'in Âdem olduğu ve insanlığı yönlendirmek için uzun bir Peygamber zinciri izlediğine inanmaktadır. Müslüman inancına göre Kuran, Hz. Muhammed'e bildirilen Allah'ın sözüdür. Nuh, İbrahim, İshak, İsmail, Musa, Yakup, Yusuf ve İsa gibi birçok Peygamber'den bahseder. Bütün Peygamberler, aynı mesajı verir.


İslam, insanlığın birbirleriyle uyumlu olarak yaşamak için ahlaki bir yükümlülüğe sahip olduğunu öğretir. İslam, ırk, renk veya inanca bakılmaksızın tüm insanlara haklar tanımaktadır. İslam, takipçilerine imanlarını paylaşmayanlara bile saygı ve hoşgörü göstermelerini ister. İslam, kültürel, dini ve politik bir sistemdir. Selam ve dua ile
 
Dinimiz islamın güzelliği tartışmasızdır. Hoş görü ve ahlaki yaptırımları barındırması farklı inanca sahip olanları cezbetmiştir. İslama uygun hareket eden bir insan hem Allahın hemde kullarının rızasını alır. Kulların rızasını biraz açarsak ; İslamı benimseyen ve bunu hayatına uyarlayanlar kul hakkında girmez. Karşısındaki kırmaz incitmez. Biliniyorki Cenabı Allahın affetmediği günahlardan biride kul hakkıdır. Bu yüzden Allahın rızası kadar kullarının rızasını kazanmakta önemlidir. Yaradan bizleri ona ve kullarına layıklardan eylesin..
 
Yer yüzü kurulup insanlarla dolmaya başladığındam beri hatta Hz Ademin Cennetten çıkarılıp Dünyaya gönderildiği andan itibaren İnsanlığın dini İslam’dır. İslamiyet olarak gönderilmiştir ve Adı da bazı değişikliklere uğrasa da hep müslümanlıktır. Bazı devirlerde Aynı anda Bir kaç peygamber birden gönderilmiştir farklı kabilelere. Bunları Cenab-ı Haktan getirdiği dinin adı dahi İslam’dır. Cenab-ı Allah kendi dininde bozulma olmadığı müddetçe genel manada bir peygamber vazifelendirmemiş ancak tebliğin ulaşmadığı bazı kesimlere ayrı peygamber göndermiştir. Taki bütün gelen peygamberlerin getirdiği dini islam tahrif edilinceye kadar. Peygamber efendimize kadar gelen Gerçek dinin tahrif edilip bozulmasıyla ve mensubu kalmadığından Cenab-ı Allah son Peygamber Hz Muhammed’i ve önceki kurallardan bazılarını hafifleterek biz ümmeti Muhammed’e göndermiştir. Ve Muhammet Aleyhisselam’ın getirdiği dinin içeriğinde en ufak bir bozulma olmadan Kıyamete kadar Allahü Teala’nın muhafazası altında devam edecektir. Adı da İlk dinin adı gibi islamiyetdir. Bozulan ve içeriği değişen dinlerin adının değişik olması İslama zarar vermez. Bizim Peygamberimizin getirdiği İslam ile önceki dinlerin hepsinin hükmü kaldırılmış ve sadece Hz Muhammed’in tebliğ ettiği din olan İslam dinine uyanlar kurtulacaktır
 

Benzer Diğer Konularımız !

İ
Cevaplar
5
Görüntüleme
2K
İslami Yazar
İ
İ
Cevaplar
2
Görüntüleme
2K
İslami Yazar
İ
İ
Cevaplar
8
Görüntüleme
1K
İslami Yazar
İ
İ
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
İslami Yazar
İ
Geri
Üst