İşlerimin yolunda gitmesi için okunması gereken bir dua varmı ?

H

Halil bkz

Forum Okuru
İşlerimin yolunda gitmesi için okunması gereken bir dua varmı ?
Selamün aleyküm. Son 3 aydır işlerim yolunda gitmiyor.Hem maddi hem manavi anlamda zor durumdayım. Biliyorumki dua kaderi değiştirir. Fakat hangi duaları okuyacağımı bilmiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim .
 
Merhabalar. Öncelikle rabbim işinizi gücünüz rast getirsin ve düze çıkarsın inşaallah. Dua müminin en büyük silahıdır elbette. her anımızda her işimizde başlangıcında ve sonunda dua ile yapmak o işten bir hayır görmemizi sağlayacaktır. İşlerimiz rast gitsin diye dualar öyle çoktur ki hepsini burda tek tek yazmak yerine genel manada yapabileceğimiz günlük okuyabileceğimiz dualar ve sureler vardır. Bunların en başında Sabah işe başlamadan önce evvela Abdestli olmak ve Yasini şerif okumak. vaktimiz varsada Peygamberimizin tavsiyesi olan Duha yani kuşluk namazı kılmak. Akşam yatağımıza yatmadan önce yine abdestli olup vakıa suresini okumaya gayret etmek sıkıntılarımızı gidercektir.Bununla beraber sene de hiç olmazsa bir kere kurban bayramının haricinde Kurban kestirip fakir fukaraya hayır niyetiyle dağıtmak. çünkü bu başımıza ve evladı iyalimize gelebilecek belalardan ve musibetlerden de muhafaza edecektir. Ve yine günlük mutlaka bir sadaka vermeye gayret etmek. çünkü hadislerde de gördüğümüz gibi Sadaka belaları def eder. sadaka ömrü uzatır diye buyruluyor.
 
lakin bizlerde şöyle bir sıkıntı var. Kurbanı başımıza bir musibet geldiği zaman aklımıza getiriyoruz. Oysa ki öncesinde yapmamız daha isabetli olacaktır. Sadakayı da öyle düşünmek lazım. Bunlarla berbaer yine ibadatu taatımıza dikkat etmeli günahlardan kendimiz azami derecede korumaya çalışmalıyız. Çünkü manevi eksiklik maddi eksikliğe ve sıkıntılara sebeptir. manen insan rahat olduğunda maddi rahatlık ve huzur kendiliğinden rabbimizin bir ikramı olarak gelecektir. Ancak ben ibadetimi tam yapıyorum ama huzurum yok diyorsak onuda bir imtihan dünyasında yaşadığımıza bağlamamız ve gerçekten bir eksikliğimizin olduğuna yormamız gerekir.
 
Bütün bunlarla beraber Günlük kısa ve öz olarak hangi duaları okumak derseniz. En çok inşirah suresini ( Elem neşrah leke sadrake) bolca okumakta faide vardır.
Ayetül kürsiyi en az günlük 7 defa okumak yine her anlamda faidelidir. Fatiha ve 3 İhlası okumak yine çok tesirlidir.
ve yine Felak ve Nas surelerini bu fatiha ve ihlasa ilave ederek okuyabiliriz.
Bunlarla beraber yine Bolca salavatı şerife okumak ve devam etmekde tavsiye edilir.
 
Geri
Üst