İştah kesen tok tutan baharatlar

Uzman SühaN

Administrator
İştah kesen tok tutan baharatlar
Yemeklere lezzet katan baharatlar türlerine göre acıkmanızı önleyerek tok tutmaktadır. Yemeklerde kullandığınız baharatlar lezzet kattığı gibi damak tadınızı hoş tutuyor. Baharatlar bitkilerden elde edilir, kurutularak hazırlanıp toz haline getirilerek yemeklerin yanında kullanılır. Türü ve çeşidi bakımından zengin lezzetler sunar. Baharatların hemen hemen hepsi oldukça lezzetli ve tat bırakır.

Yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılan baharatlar, şifalı olduğu gibi tok tutma özelliğine sahiplerdir. Açlık hissinizi bastırarak fazla yemek yemenizin önüne geçer. Baharat çeşitlerine göre uzun süre tokluk hissi hissedersiniz. Diyet yapan kişiler baharatları tüketerek lezzetine doyabilirler.


3.jpg








Karabiber
Türk sofralarında sıkça tüketilen baharatlardan birisidir. Çorbalar, yemekler, hamur işleri gibi çeşitli alanlarda kullanılır. Hafif acımsı tadı olduğu gibi lezzet katar. Tok tutma özelliğine sahip olması kilo vermenizde yardımcıdır. Yağ depolarının erimesini sağlamaktadır.

Zencefil
Kış aylarında severek tüketebileceğiniz lezzetlerden olmaktadır. Hastalıklara iyi geldiği gibi tokluk hissi yaratır.

Zerdeçal
Metabolizmanın çalışmasını etkileyerek tokluk hissi yaratır, iştah kesici özelliği ile rahatlamanızı sağlar.

Kekik
Kandaki yağ değerini düşürür, vücuttaki yağ depolarının parçalanmasını sağlar ve tokluk tutucu etkisi ile sindirim sisteminin sağlığını korumaktadır.

Kimyon
Kuru baklagiller bakımından lezzetli ve sevilerek tüketilebilen yiyecekler sınıfında olmaktadır.

Kırmızı biber
Tokluk hissi yarattığı gibi iştah açıcı özelliği vardır. Yağları erittiği gibi kilo almanıza sebepte olabilir.Metabolizmayı hızlandıran, sindirim sistemini düzenleyen, iştah kesen, kan yağlarını azaltan ve barsak çalışmalarını hızlandıran baharatlar ile yapabileceğiniz sağlığa faydalı mucize tarifler veriyor.

Canınız tatlı istediğinde: Bir elmayı, tarçın ile tatlandırın. Tarçın, insülin seviyesini düzenler. Şeker ihtyacını azaltır.

Tok kalmak için: Bir ara öğünde,1 avuç haşlanmış nohut üzerine kimyon ekleyin. Kimyon tokluk süresini uzatır.

Metabolizmayı hızlandırmak için: Ayrana kekik suyu ekleyin. Kekik kan yağlarını azaltır, metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Şişkinliği azaltmak: Ananasın üzerine karanfil ekleyin. Ananasın içindeki bromelin enzimi, metabolizmayı çalıştırır. Vucud ödeme azaltır. Karanfil ile birleştiğinde adet dönemi şişkinliğini ve tatlı ihtiyacını azaltır.

Tansiyonu dengelemek için: İnce kıyılmış yarım bağ maydanoz üzerine limonu sarımsaklı sos eklendiğinde tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olur.

Üst solunum yolları enfeksiyonu, boğaz ağrısı, geniz akıntısı için: Taze naneyi kurutumuş zencefil ile kaynatıp, içine karabiber ekleyin.
 
Geri
Üst