İştahı Açan,Mideyi Kuvvetlendiren Macun

M

Misafir

Forum Okuru
İştahı Açan,Mideyi Kuvvetlendiren Macun
mideyi kuvvetlendiren yiyecekler
Çekirdekleri ayıklanmış yarımşar avuç Hind hurması ve ka*yısı, ikişer tutam su teresi tohumu ve söğüt yaprağı, birer tutam safran çiçeği ve nane, iki tutam pırasa tohumlan ile birlikte dövülerek ezilir. Su teresi tohumu hariç diğerleri bir kaba konarak on beş dakika süre ile kaynatılarak süzülür. Süzülerek elde edilen karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar su teresi tohumu ilâve edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun bir kavanoza doldurulduktan sonra serin bir yerde saklanır. İştahı açan ve mideyi kuvvetlendiren bu macundan, yemeklerden sonra bir çorba kaşığı yenir.
 
Geri
Üst