C
cücük
Forum Okuru
Iste Meleklerim, diyeti bozmayan kek....
diyet kek tarifleri, diyet kek tarifleri resimli
Meleklerim diyet yaparken, bu keki kesinlikle yiye bilirsiniz... benim deyimimle light kek.... Not: Bu tariften, 15 porsiyon kek çıkmaktadır. 15 dilime böldüğünüz kekinizin her bir dilimi 250–300 (kilo) kalori arasında olacaktır.
DIYET BOZMAYAN KEK
Malzemeler,200g esmer şeker
Ayçiçeği yağı
3 tane yumurta
100g kuru üzüm
3 adet havuç
Bir portakalın, rendelenmiş kabuğu
200g kekun
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı Hint cevizi
Hazırlanışı,
Fırınımızı, 180 derecede ısıtıyoruz.
Şeker yağ ve yumurtaları, bir kapta karıştırıp çırpıyoruz.
Çırptığımız karışıma, portakal kabuklarını, rendelenmiş havucu ve kuru üzümleri de ekliyoruz. Karışımı, içindeki malzemeler eşit dağılana ve kıvamını alan kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Sonra bu karışımı kek kalıbına koyup önceden ısıttığımız fırına yerleştirerek 40-45 dakika pişmeye bırakıyoruz. Kek pişirmenin altın kuralı olan, bıçağı sapladığınızda temiz çıkması şartına uyarsa, kekimiz hazır demektir.
Kalıbı çıkartıp biraz soğumasını bekledikten sonra bir tepsi veya tabağa alabiliriz.
Afiyet Olsun.
Meleklerim diyet yaparken, bu keki kesinlikle yiye bilirsiniz... benim deyimimle light kek.... Not: Bu tariften, 15 porsiyon kek çıkmaktadır. 15 dilime böldüğünüz kekinizin her bir dilimi 250–300 (kilo) kalori arasında olacaktır.
DIYET BOZMAYAN KEK
Malzemeler,200g esmer şeker
Ayçiçeği yağı
3 tane yumurta
100g kuru üzüm
3 adet havuç
Bir portakalın, rendelenmiş kabuğu
200g kekun
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı Hint cevizi
Hazırlanışı,
Fırınımızı, 180 derecede ısıtıyoruz.
Şeker yağ ve yumurtaları, bir kapta karıştırıp çırpıyoruz.
Çırptığımız karışıma, portakal kabuklarını, rendelenmiş havucu ve kuru üzümleri de ekliyoruz. Karışımı, içindeki malzemeler eşit dağılana ve kıvamını alan kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Sonra bu karışımı kek kalıbına koyup önceden ısıttığımız fırına yerleştirerek 40-45 dakika pişmeye bırakıyoruz. Kek pişirmenin altın kuralı olan, bıçağı sapladığınızda temiz çıkması şartına uyarsa, kekimiz hazır demektir.
Kalıbı çıkartıp biraz soğumasını bekledikten sonra bir tepsi veya tabağa alabiliriz.
Afiyet Olsun.