LaViNYaM
>>>ιкιz αηηєѕι<<<
İşte Sütlü Gül Böreği Tarifi Hamur İşi Sevenlere.....
Sütlü Gül Böreği Tarifi
Sütlü Gül Böreği Nasıl Yapılır
Sütlü Gül Böreği Tarifini misafirimizin isteği üzerine sizinle paylaşıyorum meleklerim...İşte börek böyle olur....Misafirlerinize çocuğunuz okudan geldiğinde çay yanında gidecek süper bir börek....Şimdiden yapacaklara afiyet olsun...Yanında Kıymalı Burma Börek Tarifinide size veriyorum....
MALZEMELER
3YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ERİMİŞ MARGARİN
100 GR. BEYAZ PEYNİR VEYA
KAŞAR RENDESİ
1 DEMET MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
ÇÖREKOTU
HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Sütlü Gül Böreği Nasıl Yapılır
Sütlü Gül Böreği Tarifini misafirimizin isteği üzerine sizinle paylaşıyorum meleklerim...İşte börek böyle olur....Misafirlerinize çocuğunuz okudan geldiğinde çay yanında gidecek süper bir börek....Şimdiden yapacaklara afiyet olsun...Yanında Kıymalı Burma Börek Tarifinide size veriyorum....

MALZEMELER
3YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ERİMİŞ MARGARİN
100 GR. BEYAZ PEYNİR VEYA
KAŞAR RENDESİ
1 DEMET MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
ÇÖREKOTU
HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.