İster Abajur, İster Sarkıt Yapalım....

M

Monera

Forum Okuru
İster Abajur, İster Sarkıt Yapalım....
abajur yapma abajur yapalım vb çok güzeller perde sarkıt modelleri perde sarkıtları
25012008093950_2694_525219paz.jpg

Aydınlatmanızı istediğiniz tarzda kendiniz tasarlayıp, kendiniz yapabilirsiniz... Bunu yapabilirsiniz;
Eski abajurunuzun ayak kısmını saklayın ve artık yünlerden onun için yepyeni bir şapka tasarlayın.


pazartesi152.jpg


Malzemeler: Yün, cam şişe, şeffaflaşan yapıştırıcı, dantel ya da kurdele, boncuk, boncuk yapıştırıcı, makas, eldiven, streç film ve folyo, makas, kalın tel.

• Abajurunuzun şapka genişliğine uygun çapta bir cam şişe bulun. Şişenin üzerine, bir kaç kat mutfak folyosu dolayın. Yapıştırıcınızı genişçe bir kabın içerisine dökün. Az miktarda sulandırın. Kullanacağınız yünü sulandırılmış tutkal içine batırın. Yün iyice tutkalı emdikten sonra, şişenin etrafına dolayın. Arzu ederseniz yün katları arasına sıcak silikon ve silikon tabancası yardımıyla boncuklar yapıştırın. Başlık tamamıyla serleşip kuruyana kadar 2 ya da 3 gün bekleyin. Başlığı cam şişeden çıkartın.

• Başlığın alt kısmına çift kat naylon iplikle boncuk sarkıtlar yapın.

• Başlığın alt ve üst kısmına dantel, fisto ya da kurdeleyi yapıştırın. Kalın bir teli bükerek abajur ampulüne oturacak bölümü hazırlayın. Telin orta bölümünü bükerek bir daire oluşturun. Telin iki ucunu başlığın kenarlarına iterek geçirip sabitleyin.

Ya da bunu;
Odanız için çok şık, çok basit, ama bir o kadar özel bir aydınlatma yapmak istiyorsanız, Japon fenerleri üzerine yaptığımız uygulama tam size göre. Beğendiğiniz renkte 3 Japon feneri satın alarak işe başlamanız yeterli.


pazartesi153.jpg

Malzemeler: Japon feneri, 3 renk kurdele, krepon kağıdı, makas, yapıştırıcı.

• Arzu ettiğiniz büyüklükte bir daireyi kartondan keserek şablon hazırlayın. Şablonu; birkaç kat üst üste serilmiş krepon kağıdı üzerine koyarak kesin.

• Bu sayede renkgarenk daireler hazırlayın.

• Japon fenerinin içine kalıp oluşturan tel aksamı takın ve kağıdı gerdirerek topları oluşturun. Hazırladığınız minik daireleri yapıştırıcı kullanarak fenerin üzerine sabitleyin. Üç feneri de tamamladıktan sonra aydınlatmanızı kullanabilirsiniz.

Öneri 1:
Krepon kağıdından hazırladığınız dairelerin bir kaçını üst üste yapıştırarak daha canlı renklerde daireler oluşturabilirsiniz.

Öneri 2:
Fenerleri kurdele yardımıyla elektrik kablosuna bağlarsanız daha dekoratif görünürler
 
Geri
Üst