isviçre, dili, dini, tanıtımı, coğrafyası, resimleri, ile ilgili bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
isviçre, dili, dini, tanıtımı, coğrafyası, resimleri, ile ilgili bilgiler

isviçre, dili, dini, tanıtımı, coğrafyası, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


isvicre-3b6.jpg




Sevgili melekler,
Kuzeyinde Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya ve doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn'a komşu olan İsviçre'yi tanıyalım.

41.285 kilometrekarelik yüzölçümüyle İsviçre görece küçük bir ülkedir. 7,4 milyonluk nüfusa sahip olan ülkede nüfus yoğunluğu kilometrekareye 182 kişidir.

İsviçre, Avrupanın bazı önemli kültürlerinin kavşak yerinde yer alır. Bu kültürler ülkenin dillerini ve kültürü önemli ölçüde etkilemiştir. İsviçrenin dört resmî dili vardır: Kuzey ve Orta İsviçrede Almanca(64%); batıda Fransızca (20.4%); güneyde İtalyanca (6.5%); ve güneydoğuda Graubünden kantonunda küçük bir azınlık tarafından konuşulan Romanş (< 1%). Federal hükümet dört resmî dili de kullanmak zorundadır.

İsviçrede ülke çapında bir devlet dini olmasa da Cenevre ve Neuchâtel kantonlarının dışındaki tüm kantonlarda vergilendirme yoluyla Roman Katolik, Eski Katolik ya da İsviçre Reform Kiliseleri desteklenir.

İsviçrenin kültürü komşuları tarafında çok etkilendiyse de yıllar boyunca önemli bölgesel farklılıklar gösteren kendine özgü bir kültür oluşmuştur. Özel olarak Fransızca konuşulan bölgelere Fransaya, Almanca konuşulan bölgeler Almanyaya ve İtalyanca konuşulan bölgeler de İtalyaya, ülkelerindeki diğer bölgelerden daha yakındır. İsviçredeki kuvvetli bölgecilik nedeniyle homojen bir İsviçre kültüründen söz etmek mümkündür.[kaynak belirtilmeli]
Kültürel olarak aktif olan bir çok İsviçreli, ülkelerindeki kısıtlı olanaklar nedeniyle yurtdışına çıkmayı tercih etmiştir. Aynı zamanda İsviçrenin tarafsızlığı ve düşük vergi oranları da tüm dünyadan bir çok yaratıcı insanı bu ülkeye çekmiştir. Savaş zamanlarında siyasi sığınma geleneği bir çok sanatçının bu ülkeye gelmesinde yardımcı olurken günümüzde bunu düşük vergi oranları sağlamaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst