isviçre ekmeği

LiKarBa

Yeni Üye
Üye
isviçre ekmeği
zopf.jpg

malzemeler:
  • 1 kg un
  • 600 ml ılık süt
  • 100g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket 42g yaş maya veya 1 poşet kuru maya
  • 1 yumurtanın sarısı
hazırlanması:
  1. tereyağını eritip ılıtın.
  2. mayayı sütün bir miktarının içinde eritin. (bir kase kadar)
  3. büyükçe bir kaba unu koyun. ortasını havuz gibi açın. unun yukarıda kalan kenarlarının çevresine tuzu serpin. (tarifte tuzun hamura en son karışması gerekiyor bu yüzden en tepelere serpiyorsunuz)
  4. kalan sütü, mayalı karışımı, ılık tereyağını havuza döküp bir çatalla daireler yaparak una karıştırın. (ben önce mayayı ekledim. sonra yoğurmaya başlayıp yavaş yavaş diğer malzemeleri kattım.)
  5. hamur hakline gelince yaklaşık 20 dakika yoğurun. hamuru temiz bir kaba koyun. üzerine nemli bir bez örtüp bir saat mayalandırın.
  6. mayalanınca kaç ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya ayırın. her parçayı üçe bölüp elinizle çubuk haline getirin. çubukları yanyana koyarak saç örgüsü şeklinde sarın. (çubukların uzunluğu orta boy fırın tepsisinin genişliğinin yarısı kadar olabilir. daha uzun olunca çok büyük ekmekler çıkıyor)
  7. ekmekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. önceden ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika bekletin. tepsi içinde iken fırını 180C'ye getirip 30-40 dakika pişirin.
 
Cevap: isviçre ekmeği

BU EKMEGE ZOPF DERLER,bn pek sevmem cok yagli valla,tskler arkadasim yorumun ve tarifin icin
 
Cevap: isviçre ekmeği

mmmmmmmhhhhhhhhh. ben cok seviyorum bu ekmegi. evet yagli ama olsun. :) nisan leger de var zopf ekmeginin, migros da satiliyor, onu bi dene.
 
Geri
Üst