1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    İyi Et Pişirmenin İpuçları

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Etleri hem çabuk hemde lezzetli pişirmenin ipuçları...
    < Konu Resmi..>


    Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

    Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek.
    Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli olur.
    Sert etleri, çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

    Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olmasa bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar var.

     
İyi Et Pişirmenin İpuçları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Et Pişirmenin İncelikleri

    Et Pişirmenin İncelikleri

    Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde...
  2. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....
  3. Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!

    Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!

    et pişirmeden önce, et pişirirken, et pişirmenin püf noktaları Sevgili melekler, geleneksel misafir sofralarımızın baştacı et yemekleridir. Ancak ne yazıkki herkes eti lezzetli pişiremez. Bunun sebebi eti pişirmeden önce ve pişirirken dikkat edilmesi gerkeen noktalardır. Herkesin parmaklarını yiyeceği, bir yiyenin bir daha isteyeceği lezette et pişirmek için, pişirmeden önce dikkat edilmesi...
  4. Et Marine Etmenin İpuçları!

    Et Marine Etmenin İpuçları!

    et nasıl marine edilir, et marine etmek, et marinesi Sevgili melekler, mutfakların baştacı kırmızı et, fazla sık olmamakla birlikte mutlaka tüketilmesi gereken bir gıda. Bu gıdayı tüketirken lezzetini ve yeme keyfini biraz daha arttırmak ister misiniz? Bu konumuzda et nasıl marine edilir, et marine etmenin faydası nedir, paylaşmak istiyoruz sizlerle... Bu konuda farklı farklı...
  5. Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et...

Sayfayı Paylaş