İzmir'e Yakın Mesafede Gezilecek Yerler

T

TİTAN

Forum Okuru
İzmir'e Yakın Mesafede Gezilecek Yerler
izmire yakın tatil yerleri izmire yakın gezilecek yerler izmir yakınlarında gezilecek yerler izmir yakınlarında tatil yerleri ile ilgili bilgiler burada melekler. İzmir güzel İzmir :) Çoluk çocuk büyüyüpte eşimle başbaşa kaldığımızda yerleşmeyi çok istediğim güzel şehir :) Kordonboyu 'nun güzelliği, pırıl pırıl deniziyle harika bir şehir olan İzmir tatil beldelerimiz başında da ilk sıralarda yer alıyor melekler :) Çevresinde pek çok tarihi ve turistik eserleri de barındıran İzmire yakın gezilecek yerler bu makalemizin konusu. Eğer siz de bu yaz İzmir'e gitmeyi düşünüyorsanız biraz sonra sayacağımız İzmir yakınlarında gezilecek yerler sıralamamıza bir göz atın ve oraları atlamayın diyoruz ve konuya geçiyoruz :)


izmir-310.jpg




ALAÇATI 70 km
Alaçatı bildiğiniz üzere sörfün merkezi. Son derece rüzgarlı olan Alaçatı civarında öçeşitli plajlar mevcut ve doğası harika.
ILICA 73 km
Yılın çok az bir zamanında rüzgarsız bulabileceğiniz Ilıca , Ilıca plajıyla ün salmış. Ilıca Plajı mavi bayraklı olması, son derece ince ve beyaz kumu, uzun sahil şeritiyle sizleri mest edecek.
ÇEŞME 77 km
Eğlencenin ve tatilin merkezi bildiğiniz gibi çeşme yaz aylarında turistten geçilmez, tabi fiyatlar da el yakar. Ancak o deniz ve hava için gilidir doğrusu .
AYVALIK 145 km
Harika havası ve deniziyle tatilcilerin çok tercih ettiği bir sahil kasabası.
CUNDA 158 km.
Ünlülerin, tatilcilerin ve turistlerin çok tercih ettiği Cunda, tarihi dokusu ve nefis balıklarıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer. Gitmişken akşam sokakta satılan Tarçınlı lokma tatlısından ve balık yemeden gelmeyin. Bakir koyların gezildiği meşhur günübirlik tekne turlarını da unutmayalım :)
AKÇAY 200 km
ALTINOLUK 220 km
Akçay ve Altınoluk uzun sahil şeritleriyle tatilcilerin çok tercih ettiği mekanlar.
BODRUM 230 km
Tüm sosyetenin, yerli ve yabancı turistin her yaz dolduğu eğlencenin tavan yaptığı bir tatil yerimiz.Kafanız gürültü kaldırmıyorsa bir kere gidip görmeniz kafi .
AKYAKA 240 km
ASSOS 290 km.
KUŞADASI 95 km
DİDİM 150 km
ALTINKUM 150 km.
Bu tatil yerlerini görmedim ancak hepsi de mavi bayraklı plajları , muhteşem doğası ve havası sebebiyle her yaz yerli ve yabancı turist için adeta cennet gibi olan turistik beldelerimiz :)
 
Geri
Üst