Japon mutfağı / Tempura

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
#1
Japon mutfağı / Tempura
tempura sos Yine sizlere japon mutfağındn bir yemek tanıtmak istiyoruz arkadaşlarım. Adı Tempura buyrun buda resmi
< Konu Resmi..>

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 5-6 dk 1 kişilik
Gerekli Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı un

1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides
1 uzun dilim havuç
2-3 dilim mantar
2-3 dilim kabak
1 temizlenmiş taze soğan
Soya sosu
Kızartma için sıvıyağ
Hazırlanışı :
* Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

* Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.





 
  Japon mutfağından onigiri hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava
bonfile tava bonfile soslu tavada uluslararası özel çorbalar Şimdi arkadaşlarım hep birlikte sizlerle beraber bonfile tava yapıyoruz, birde sizler için resim atıyorum bakın ne kadar hoş gözüküyor. Etçilim etçilsin etçil :D:D...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Japon mutfağı / Nabeyaki udon Japon mutfağı / Nabeyaki udon
udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :) Hazırlama Süresi : 15 dk...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Japon Mutfagından   ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Japon Mutfagından ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)
Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Japon mutfağından onigiri Japon mutfağından onigiri
2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli...
Uzakdoğu Mutfağı 0

Benzer Konular

Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava
bonfile tava bonfile soslu tavada uluslararası özel çorbalar Şimdi arkadaşlarım hep birlikte sizlerle beraber bonfile tava yapıyoruz, birde sizler için resim atıyorum bakın ne kadar hoş gözüküyor. Etçilim etçilsin etçil :D:D...
Japon mutfağı / Nabeyaki udon Japon mutfağı / Nabeyaki udon
udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :) Hazırlama Süresi : 15 dk...
Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Japon Mutfagından   ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Japon Mutfagından ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)
Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi...
Japon mutfağından onigiri Japon mutfağından onigiri
2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli...