Kabala ve kara büyü

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Kabala ve kara büyü
kabala tarikatı kabala büyüleri büyüsü madonna mason mu madonna mason
meleklermekani10-7782.jpg


Araştırmalarımda çok şey okudum. Ama sizlerle paylaşacağım bu alıntıları okuyarak sözüm ona bu ilmin şuan hızla yayıldığını belirtmemde fayda var..

Kabala, kelime anlamıyla "sözlü gelenek" demektir. Ansiklopedilerde veya sözlüklerde, Yahudi dininin mistik, batıni bir kolu olarak tarif edilir. Bu tanıma göre, Kabala, Tevrat'ın ve diğer Yahudi dini kaynaklarının gizli manalarını araştıran bir öğretidir. Ancak konuyu biraz daha yakından incelediğimizde, karşımıza daha farklı gerçekler çıkmaktadır.

Bu gerçeklerin bizi ulaştırdığı sonuç, Kabala'nın, Yahudiliğin temeli olan Tevrat'tan da önce var olan, Tevrat'ın vahyedilmesinden sonra da Yahudiliğin içine nüfuz eden "pagan" (putperest) bir öğreti olduğudur.

Kabala'nın "insan zihninin en kötü sapmalarından biri" olarak görülmesinin nedeni, bu öğretinin büyük ölçüde "büyü" ile ilgili olmasıdır. Kabala, binlerce yıldır hemen her türlü büyü ritüelinin temel taşlarından birini oluşturmuştur. Kabala ile uğraşan hahamların büyü gücüne sahip olduğuna inanılmıştır. Yahudi olmayan pek çok insan da Kabala'nın gizeminden etkilenmiş, bu öğretiyi kullanarak büyü ile uğraşmıştır. Ortaçağ'ın sonlarında Avrupa'yı saran, özellikle simyacılar tarafından benimsenen batıni çalışmaların kökeninde de Kabala'nın büyük rolü vardır.

Yahudilik, Tevrat'ın Hz. Musa'ya vahyedilmesi ile doğmuş İlahi bir dindir. Ama bu dinin içinde, İlahi vahyin kesin olarak yasakladığı büyücülüğü benimseyen Kabala adlı bir öğreti bulunmaktadır. Bu durum, Kabala'nın aslında Yahudiliğe dışarıdan ve sonradan giren bir unsur olduğunu göstermektedir.


Yahudiliğin önemli sembollerinden olan altı köşeli yıldız gerek Kabala'nın gerekse Kabala kaynaklı büyücülüğün en temel sembollerindendir

Kabala'yı felsefelerinin temeli edinen masonlar, elbette büyü ile de ilgilenmektedirler. Ancak çok üst dereceli masonların bildiği ve katıldığı büyü ayinlerinin masonluktaki önemi bir kaynakta şöyle aktarılmıştır:

"Masonluğun geniş manadaki büyücülükle bir yakınlığı vardır." (Tarihte ve Günümüzde Masonluk, Paul Naudon, sf.186)

Çırak, Kalfa, Usta isimli mason yayınında, masonik yemin töreni şöyle anlatılır:

"Tören üç kısımdan oluşur: Yakarma, söz verme, lanetleme. Yakarma: Masonik ilahlara ve şeytani kuvvetlere, yemin garantisi olarak çağırıda bulunulur. Söz verme: şeytana verilen yeminin konusudur. Lanetleme: yeminin tutulmaması halinde uygulanacak ölüm cezasıdır." (Çırak, Kalfa, Usta, sf.40)


Masonik kaynaklarda anlatıldığına göre, masonlukta 33. dereceye gelecek kişide aranılan en önemli özelliklerden biri, medyumluğa olan yatkınlığıdır. 7 yılda bir, 7. ayın 7. gününde 7 büyük locadan 7 medyum üstadın katılımıyla toplantılar yapılır.


Masonluğun bilinen sembollerinin haricinde, sadece büyü törenlerine özgü tütsü, cam küre gibi malzemeler toplantının dekorunda yer alır. Masanın üzerine bir keçi kafatası konur. 7 kollu şamdanın 7 mumu yakıldıktan sonra seans başlar. Kabala'daki sözde büyülü kelimeler dakikalarca tekrarlanır. Tören sırasında kimse konuşmaz, birbirine bakmaz dikkat dağıtacak en ufak bir hareket yapılmaz.


Bu ayinler masonların dış dünyadan en çok gizlemeye çalıştıkları sırlarından birisidir. Düşük dereceli masonlardan hiçbirisinin bu ayinlerden haberi olmaz. Şeytana tapınma ayinlerinin bir masona açıklanması için, masonların deyimiyle masonik ilkelerle, iyice yoğrulmuş olması gerekir. Ancak (sözde) yeterli "olgunluğa" geldiğinde kendisine bu sır verilir.


Kuran’da Hz. Musa’nın Firavun’un emrinde çalışan büyücülerle olan mücadelesi, bozguncular ve sapkın Kabalistler için bir ibrettir.

Yüce Rabbimiz Kuran’da, Hz. Musa’nın büyücülükle uğraşanları şöyle uyardığını bildirmiştir: "Onlardan atınca, Musa dedi ki: ‘Sizlerin (ortaya) getirdiğiniz büyüdür. Doğrusu Allah onu geçersiz kılacaktır. Şüphesiz Allah, bozgunculuk çıkaranların işini düzeltmez." (Yunus Suresi, 81)
 
meleklermekani12-6070.jpg


Kimler yokki bu Kabala tarikatında..
Hollywood'un birbirinden ünlü yıldızları huzuru mistik inanışlar ve tarikatlarda aramaya başladı.

Büyük maddi olanaklara sahip olmalarına rağmen manevi huzuru bulamayan Madonna, Tom Cruise, John Travolta, Demi Moore, Britney Spears gibi yıldızlar ''Kabala'', ''Scientology'' gibi inanışlara merak sardı.

John Travolta da Scientology'nin önde gelen müritlerinden. Travolta'nın ''Bak Şu Konuşana'' filmindeki rol arkadaşı Kristie Alley, Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley ve oyuncu Juliette Lewis de tarikatın inananları arasında.
Futbolcu David Beckham, eşi Victoria Beckham, Hilton otellerinin güzel varisi Paris Hilton da bulunuyor.


Manevi huzura ulaşmak amacıyla Budizm'e gönül veren ünlüler arasında ise Richard Gere ve Brad Pitt başı çekiyor
.

Bu arada birde bilezik çıkarmışlar. Kabala şans bileziği diyorlar..

meleklermakni15-2927.jpg
 
Cok parada basa bela oluyor,derler ya, para mutluluk getirmez diye,bence getirir fakat herseyde oldugu gibi paraninda cok olmasi zararli oluyor.Para ile mutlulugu bulamayanlar ne yapacaklarini sasiriyorlar.
 
Bilgiyi asıl kaynağından edinin

Selam,

Sitenize arama motorlarından ulaştım ve Kabala hakkında sitenizde yer vermiş olduğunuz bilgileri okudum. Buna istinaden size bu maili yollamak istedim.

Bnei Baruch uzun yıllardır Raşbi, Ari, Haim Vital, Baal Şemtov ve son neslin son Kabalistleri Baal HaSulam ve Rabaş’ın bırakmış oldukları kaynakları çalışarak Kabalistlerin oluşturduğu bir çerçeve ve prensiplerde Kabala çalışmaktadır.

Kabala hakkında doğru olmayan bilgilerin kaynağına baktığınızda söz konusu kişilerin Kabalist olmadığını görebilirsiniz. Bunun yanında az önce ismini saydığım Kabalistlerin kaynaklarına baktığınızda bu tip asılsız bilgilerle ilgili tek bir satır geçmez. Bu Kabalistlerin eserleri hala günümüzde ve tüm insanlığa kitapları açılmıştır. Karşılaştırmak, kontrol etmek hiç de zor değildir.

Bnei Baruch ise Kabala Bilgeliğini tüm insanların istifadesine sunmak için herhangi bir ticari amaç gütmeden tüm kaynakları parasız ve din, dil, ırk ayrımı yapmadan çalışmaya devam etmektedir.
Tavsiyemiz; okuyun ve tekrar değerlendirin.

Türkçe Ana sitemiz: Kabala, Bnei Baruh - Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsü | kab.info
Bloglarımız: BB Kabala Araştırma ve Eğitim Merkezi
Genel Sitemiz: Kabbalah, Bnei Baruch - Kabbalah Education & Research Institute | kabbalah.info
Hakkımızda: Bnei Baruh Hakkında
Kabala Nedir
 
Son düzenleme:
bu siteyi başınıza yıkarım büyümüyü dinlemem ben kardeş admin başına bela alma kardeş .......sesinizi keserim
 
Geri
Üst