1. NuRoVSkİ

    NuRoVSkİ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.006
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ankaradan bı adet meleğim:)

    kabuklara dıkkat

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında NuRoVSkİ tarafından paylaşıldı.

    Gıdaların kabuğundaki kimyasallara dikkat
    Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi.







    - Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için yıkama, pişirme ve saklama aşamalarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
    Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan, vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti.
    Yapılan bir araştırmada, hastane menülerinde çıkan kıymalı ıspanak yemeklerindeki C vitamini yoğunluğunun incelendiğini anlatan Beyhan, ''Araştırma kapsamında hazırlanan yemek, tüm hastanelerdeki hazırlama ve pişirme yöntemlerine esas alınarak yapıldı. Araştırmada sonucunda yemeklerin içindeki C vitamini yüzde 0.23 miligram çıktı. Oysa bunun en az 20 miligram olması gerekiyordu'' dedi.



    Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması'' gerektiğini kaydeden Beyhan, ''Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı. Uzun süre pişirilmemeli, suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için az suda hazırlanmalı. Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli'' uyarısında bulundu.
    ''RİSKİ AZALTIYOR''
    ''Kuru baklagillerin ise bir gece öncesinden soğuk suda ya da 2-4 saat sıcak suda bekletilmesi'' gerektiğini ifade eden Beyhan, şunları söyledi:
    ''Bekletme suyu kesinlikle dökülmeli. Çünkü, eskiden suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için bekletme suyunun yemekte kullanılmasını öneriyorduk. Ancak son yıllarda kimyasal ilaçlar gıdaların üretim aşamasında sık kullanıldığı için özellikle gıdaların kabuk kısmına yakın yerlerde kalıntılar yoğunlaşıyor. O nedenle ıslatma suları mutlaka dökülmeli. Bu suyu dökmek hem kimyasal riski hem de kuru baklagillerin gaz yapıcı özelliğini azaltıyor. Aynı şekilde meyveler de kabuklarında kimyasal katkı maddesini iyi tutabiliyor. Bunun için ne yazık ki meyveler de soyularak yenilmeli.''

     
kabuklara dıkkat konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. boğalara dıkkat

    boğalara dıkkat

    Üzerinize gelen boğalardan kaçarak oyunu tamamlayın.Başlamak için önce jugar daha sonra comenzar'a basın
  2. Saç diplerin kabuk kabuk:(

    Saç diplerin kabuk kabuk:(

    saç kabuklanması saç diplerinde kabuklanma diplerindeki yaralar diplerinde yara saçta kabuklanma Çok rahatsızım kızlar..özellikle enseme doğru olan yerde bir kabuklanma söz konusu ve kaşınıyorda o kabuklar elime geliyor..şampuanımı değiştirdim ondan olabilir mi?ama bu kadar etkilenmez sanırım..çünkü daha öncelerde değiştirdim ama böyle olmadı..yaklaşık 4 sene her 4-5 ayda bir röfle...
  3. Ofiste çalışanlar dıkkat

    Ofiste çalışanlar dıkkat

    Mesleği gereği ofiste uzun süre oturarak çalışan ve bilgisayar kullanan insanların boyun ve sırt sağlığı büyük risk altındadır. Uzun süreli oturmak, boyun, sırt ve bel omurları üzerinde aşırı yük oluşturmaktadır. Bu sebeple oturarak çalışanların boyun, bel ve nadiren sırt fıtığı oluşma riski daha fazladır ve sık sık boyun, sırt ve bel ağrılarından yakınırlar. Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi...
  4. Onemlıdır!!! Lutfen dıkkat !!!

    Onemlıdır!!! Lutfen dıkkat !!!

    TÜRKİYE SES VER! / 30 EYLÜL 2012 SAAT 14.00 NEREDE OLACAKSIN? *' ÖLÜM YASASI için çoktan çalışmalar başladı, kliniklerden ev adreslerini alıyorlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden zehirlenme bilgileri yağıyor, sokaklarda köpekler yok oluyor... Daha bu başlangıç. Bir gün gelip evinizden köpeklerinizi, kedilerinizi alırlarsa çok geç olur. O yüzden şimdi soruyoruz: ONLARI...

Sayfayı Paylaş