1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kadayıf

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.



















    [​IMG]




    Malzemeler:
    150 gram margarin
    300 gram tel kadayıf
    Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)

    Şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    Biraz limon suyu

    Yapılışı:
    Margarini eritin
    Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın.
    Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın.
    Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize döşeyin.
    Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye döşeyin.

    Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kâğıdın üzerinde ters çevirin. Daha sonra kâğıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.


     
  2. Runya67

    Runya67 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşımın için teşekkürler,bende yaparım arada vede güzel olur..
     
  3. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    379
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Çok güzel görünüyor :)
     
Kadayıf konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arap Kadayıfı

    Arap Kadayıfı

    Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık Yemeğin Tarifi Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın....
  2. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  3. Kadayıf Pilavı

    Kadayıf Pilavı

    =Malzemeler= Süre:50 dk - 4 Kişilik - 200 gr. kadayıf - 1 çorba kaşığı kuş üzümü - 1 çorba kaşığı badem - 1 çorba kaşığı izmir üzümü - 100 gr. margarin - 1/2 tavuk göğsü - 1 soğan rendesi - 2.5 su bardağı pirinç - 50 gr. badem - Tuz,tarçın - 1 çay kaşığı safran - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 bardak tavuk suyu - 1.5 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 kahve fincanı sıvıyağ...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. Taş Kadayıf

    Taş Kadayıf

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :) MALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu...

Sayfayı Paylaş