1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kadayıf

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.


















    [​IMG]




    Malzemeler:
    150 gram margarin
    300 gram tel kadayıf
    Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)

    Şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    Biraz limon suyu

    Yapılışı:
    Margarini eritin
    Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın.
    Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın.
    Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize döşeyin.
    Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye döşeyin.

    Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kâğıdın üzerinde ters çevirin. Daha sonra kâğıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.



     
  2. Runya67

    Runya67 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşımın için teşekkürler,bende yaparım arada vede güzel olur..
     
  3. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    379
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Çok güzel görünüyor :)
     
Kadayıf konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yufkalı  Kadayıf

    Yufkalı Kadayıf

    yufkaya sarılmış kadayıf tatlısı yufkaya sarılı kadayıf tatlısı (8-10 Kişilik) Malzemesi: ¢ 1 tane taze yufka ¢ 200 gr taze tel kadayıf ¢ 250 gr margarin ¢ 200 gr dövülmüş ceviz ¢ 4 su bardağı toz şeker ¢ 4 su bardağı su ¢ 1 çorba kaşığı...
  2. Muhallebili kadayıf

    Muhallebili kadayıf

    muhallebili kadayıf Nefis bir tatlıyla ağzınızı tatlandırmaya ne dersiniz? İşte hem hafif hem leziz bir tatlı tarifi... MUHALLEBİLİ KADAYIF Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı,...
  3. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  4. Taş Kadayıf

    Taş Kadayıf

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :) MALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu...
  5. çikolatalı kadayıf :)

    çikolatalı kadayıf :)

    kadayıf, çikolatalı, tarifi, malzemeleri, denenmiş, resimleri, ile ilgili bilgiler burada arkadaşlar Çikolatalı Kadayıf Tatlımın Malzemeleri yarım kg kadayıf 500 gr antep fıstığı 2 çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 5 çorba kaşığı bal 1,5 su bardağı su Çikolata Sosu için: 100 gr bitter çikolata 100 gr 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı...

Sayfayı Paylaş