Kadife Perde Nasıl Temizlenir?

Uzman SühaN

Administrator
Kadife Perde Nasıl Temizlenir?
Evleri güzel gösteren aksesuarların aşında perdeler gelir. Hemen hemen tüm odalarda kullanılan perdelerin temizliği hem hijyen hem de evinizin güzel görünmesi için oldukça önemlidir.Kadife perdeler güneş ışığından ve soğuktan koruduğu için evlerimizde sıkça kullandığımız bir perde çeşididir. Kadife perdeler yanlış yıkandığında yumuşak dokusu ve içerisinde pamuk bulundurması nedeniyle çekme ve renk kaybına uğrayabilir.Bu yüzden kadife perdeler dikkatli yıknamalıdır.Kadife prede yıkama önerileri yazımızda.



Perdelerinizi temizlerken yıkama talimatlarına mutlaka uyun. Bazı perdeler makine ya da elle yıkamaya uygun değildir. Bu durumda perdelerinizi temizlemek için kuru temizlemeyi tercih etmelisiniz.

kadife perde.jpg








Derin renkleri, yumuşak ve zarif dokusu ile bulundukları mekana canlı ve zengin bir görünüm katan kadife perdelerin bakımı ayrı bir özen gerektiriyor. Biriken kirler ve tozlar, bu zarif kumaşın görünümünü diğer perdelere kıyasla çok daha fazla etkileyebilir.


Kadife perdelerinizi ilk günkü parlaklığı ve yumuşaklığını koruması için bakım ipuçları:



1. Kullanma: Perdeleri açıp kapatırken çekme çubuklarını kullanın. Kadifenin, elle çok fazla temas etmesi, tüylerinin ezilmesine ve kötü görünmesine neden olur.


2. Temizlik ve yıkama: Kadife, hassas tüylü bir kumaş olduğundan, en iyi temizlik için kuru temizlemeyi tercih edin. Kullanma talimatında yıkanabilir olarak belirtilen perdeleri, hassas yıkama programında, yumuşak deterjanlar kullanarak yıkayın. Çok yüksek sıcaklıklar, uygun olmayan deterjan ve sıkma işlemi, kadife perdelerin görünümüne ciddi zararlar verebilir.


3. Bakım: Düzenli aralıklarla, fırçalama ve elektrikli süpürge ile yapacağınız vakumlama işlemi, kadifenin parlak ve yumuşak görüntüsünü korumaya yardımcı olur. Oluşan lekeleri gidermek için su ve deterjanı ölçülü kullanın. Temizleme işlemine başlamadan önce, mutlaka, görünmeyen küçük bir alanda kumaşı test edin. Aşırı ıslatma ve sabun lekeleri renk değişimine neden olabilir. Lekeyi nazikçe temizledikten sonra tüylerin yapışmaması için bir fön makinesi kurutun ve fırçalayın.


4. Saklama: Perdelerinizi kullanmayacağınız zamanlarda, katlamak yerine rulo halinde sararak muhafaza edin. Kırışma ve yüzeydeki dalgalanmaları önlemek için katlar arasına dokulu kağıtlar yerleştirerek, tüylerin ezilmesinin önüne geçebilirsiniz.
 
Geri
Üst