Kadin Hak EĞİtİmİ

M

Misafir

Forum Okuru
Kadin Hak EĞİtİmİ
İzmir'de Kadınlar Hak Eğitimi Bitmesin İstiyorKİHEP kapsamında 16 hafta süren kadının insan hakları eğitimine katılan sivil toplum örgütü temsilcileri ve ev kadınları, sertifikalarını aldı. 23 kadın eğitime devam etmek istiyor.

BİA Haber Merkezi - İzmir

12 Haziran 2008, Perşembe


Latife ŞENCAN İzmir Konak Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) işbirliğiyle düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Projesi (KİHEP), eğitimi sona erdi.

19 Şubat'ta başlayan ve 16 hafta süren eğitime, İzmir'deki kadın sivil toplum örgütlerinin başkan ya da temsilcileri katıldı.

Çeşitli meslek gruplarından ve ev kadınlarından oluşan 23 kişilik gruba, her salı günü verilen eğitimlerde, kadının sosyal, ekonomik, hukuksal hakları, cinsellik ve doğurganlık hakları, iletişim, toplumsal rollere duyarlı çocuk eğitimi, feminizm, kadın hakları ve kadın örgütlenmesi gibi konular işlendi.

SHÇEK'ten Sosyal Hizmet Uzmanı Türkan Bakır'ın verdiği eğitim, kadınların bilmediği ya da unuttuğu hakları konusunda farkındalık yaratırken, yeni dostluklar da oluşturdu. Katılımcılar, dört ay süren eğitimin bitirilmemesini, gerekirse "master yapmak" istediklerini söylediler.

KİHEP kapsamında1995'ten bu yana 36 ilde 5 bin kadına eğitim verildi.

Eğitimi başarıyla bitiren 23 kadına, Alsancak Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ katılım belgelerini dağıttı. (LŞ/TK)
 
Cevap: Kadin Hak EĞİtİmİ

5BIM COK AZ..BÖYLE SEYLERE KATILMAYI SEVMEYEN INSANLARIZ..ben bıle gıtmek ıstıyorum ama gercekten vakıt kalmıyor..yakınımda olsa 1 saat olsada gıderım ama..hafta içi işteyım..hafat onu temızlık..utu hersey bana bakıyor..ev hanımı olsa kacırmazdım ..
 
Cevap: Kadin Hak EĞİtİmİ

benim sehrimde olduğu halde ilk defa duydumm.. hayattan haberim yokkk..
ev iş ve m.m den başka bişey bilmiyorumm kii;

teşekkürler paylaşım içinn
 
Cevap: Kadin Hak EĞİtİmİ

keşke herkes her kadın gitse bunlara en azından çoğumuz ne hakkımız olduğunu bilmiyoruz takip etmek gerkir
 
Geri
Üst